UEFA: Macronban fújnak a sporik

Tavasszal dőlt el, hogy az UEFA égisze alá tartozó sorozatokban a következő három évben Macron márkájú mezekben fognak tevékenykedni a játékvezetők. Ez azt jelenti, hogy az olasz sportszergyártó felszerelésében láthatjuk majd a sporikat, egészen 2022-ig valamennyi Bajnokok Ligája találkozón, Európa-liga-meccsen, és Eb-összecsapáson is.

A bírói mezek kapcsán az UEFA-nál az Adidast váltó Macron az első olasz cég, amely játékvezetői felszereléseket biztosít az európai szövetségnek.

A következő BL-szezonban már ilyenben dirigálnak a játékvezetők

 

A Macron már bemutatta a négy színben gyártott (fekete, neon sárga, neon kék és neon pink) mezeket. Megjelenését illetően egységes mind a négy változat esetében, hogy a nadrág fekete, míg a színes modelleknél a sportszár  színe megegyezik a mezével – ezzel követve az eddigi hagyományokat. Ami újítás, az a dresszek anyagának mikrohálós kialakítása, amely maximális légáteresztő képességet biztosít.

A Macron meglehetősen komolyan vette a mezek fejlesztését, abba ugyanis több korábbi kiváló UEFA-játékvezetőt is bevont, többek között a 2013-as Bajnokok Ligája finálét dirigáló  Nicola Rizzolit.

© Focivilág Pécs Kft. | 7622 Pécs, Bajcsy-Zs utca 9. mfsz 21-22. | +36 70 423-6044 | focipecs@furgenyuszi.hu | www.furgenyuszi.hu