Focivilág néven működik tovább a Fürge Nyuszi!
Kapcsolat
Bezárás

Menüpontjaink

 1. Heti akciók
 2. Bejelentkezés

Termékeink

 1. Raktárkisöprés
 2. Focicipők
 3. Focilabdák
 4. Focivilág Store
 5. Sztárcsapatok termékei
 6. Mez, nadrág, sportszár
 7. Melegítők
 8. Kabátok, dzsekik
 9. Táska
 10. Ruházati kiegészítők
 11. Aláöltözetek
 12. Pólók, nadrágok
 13. Kapusoknak
 14. Sípcsontvédõk
 15. Box csomagok
 16. Feliratozás, számozás
 17. Bírói felszerelés
 18. Edzés eszközök
 19. Kapuk, hálók
 20. Lelátó, kispad, öltöző, eredményjelző, gépek
 21. Fitness és egészségügyi termékek
 22. Kézi-Kosár-Röplabda
 23. Sportcipő, papucs
 24. Meccs és tréning szettek
 25. Katalógusok
Méret / kereső

Többen is debütálhatnak a válogatottban

Bár az igazán fontos meccsig még aludni kell párat, hiszen a magyar labdarúgó válogatott szeptember 9-én fogadja Eb-selejtezőn Szlovákiát, azért már ezen a héten is megnézhetjük Marco Rossi gárdáját. Csütörtökön este ugyanis Montenegró ellen, idegenben lép pályára barátságos mérkőzésen a nemzeti tizenegy.

A kapitány a felkészülési találkozót minden bizonnyal valóban a felkészülés jegyében meccselni majd le, legalábbis erről árulkodnak szavai. Rossi úgy fogalmazott, hogy „biztos lesznek olyan pályára lépők Montenegró elleni, akik majd a szlovákokkal szemben is ott lesznek a pályán”. Ebből pedig nem olyan nehéz kitalálni, hogy a selejtező előtti főpróbán komoly szerepet kaphatnak azok a játékosok, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak a válogatottban.

Ferenczi János könnyen lehet, hogy Montenegró ellen mutatkozhat be a válogatottban

Persze ebben jócskán van is logika, pláne úgy, a csapat egyik kulcsemberének, Nagy Ádámnak a Szlovákia elleni játéka továbbra is kérdéses, és kimondottan Pazar formát mutató Kalmár Zsolt pár hete sérülés miatt kés alá kellett, hogy feküdjön, őt most ott sincs a keretben. Sokkal több hiányzót pedig nem biztos, hogy könnyedén heverne ki a gárda. A klucsjátékosok így Montenegróval szemben valószínűleg inkább a padról figyelik majd a társakat.

Hogy kik kerülhetnek előtérbe?

A kapuban igazából nagyot sem Dibusz Dénes, sem Kovácsik Ádám esetleges bevetésével nem kockáztatna Rossi, hiszen a Fradi és a Fehérvár kapusa is remek formában van, bármelyikük is kap bizalmat, biztosan megfelelően fogja pótolni Gulácsi Pétert.

A védelem már egy másik tészta. Lovrencsics Gergő, Baráth Botond, Willi Orban, Kádár Tamás és Korhut Mihály is eséllyel pályázik arra, hogy a szlovákok ellen a kezdőcsapatba kerüljünk. Rajtuk kívül azonban már nem olyan nagy a merítés. Bese Barnabás, Ferenczi János és Lang Ádám jöhet szóba, azonban meglepődnénk, ha mind a hárman kezdenének Montenegróban. Ferenczi debütálására azonban jó esély lehet. Hátul tehát még talán a kezdés előtt is töri majd a fejét Rossi, hogyan állítsa össze a védőnégyest.

Sigér Dávid jó formát mutat a Fradiban, ezért is hívta be a keretbe Marco Rossi

A középpálya és a támadósor kapcsán már valamivel könnyebb a dolga a kapitánynak, hiszen elég sok játékos közül válogathat. Arra például, ha mérget nem is vennénk, de egy kisebb összeget rá mernénk tenni, hogy a Fradiban alapemberré váló Sigér Dávid be fog mutatkozni Montenegró ellen a magyar válogatottban, mint ahogyan az sem túl kockázatos jóslat, hogy a Luganoban egyre jobb formába lendülő Holender Filip is komoly szerepet kaphat a csütörtöki meccsen. De Gazdag Dániel, a Honvéd fiatal középpályása számára is jó esélyt kínál ez a találkozó, hogy begyűjtse első válogatott fellépését.

Utánpótlás fronton már játszott címeres mezben Gazdag Dániel, a felnőtteknél eddig a kerettagságig jutott el

Az biztos, hogy most nem az eredmény lesz az elsődleges szempont a csapat számára, sokkal inkább az, hogy válogatott rutint szerezzenek páran, illetve, hogy spórolni tudjon egy kicsit az együttes a Szlovákia elleni, nagyon fontos tétmeccs előtt.

Csütörtökön, 20:45-től mindenesetre meccs lesz Podgoricában. Marco Rossi kapitányi kinevezése óta az első olyan, ami nem tétre megy. A Nemzetek Ligájában és az Eb-selejtezőkben eddig jól vizsgázott az olasz szakember. Meglátjuk, hogy barátságos hangulatban is pozitív lesz-e az összhatás.