Kapcsolat
Bezárás

Menüpontjaink

 1. Heti akciók
 2. Bejelentkezés
 3. Csapatsport

Termékeink

 1. Focicipők
 2. Foci labdák
 3. Sztárcsapatok termékei
 4. Mez, nadrág, sportszár
 5. Melegítők
 6. Kabátok, dzsekik
 7. Táska
 8. Ruházati kiegészítők
 9. Aláöltözetek
 10. Pólók, nadrágok
 11. Kapusoknak
 12. Sípcsontvédõk
 13. Givova Box csomagok
 14. Feliratozás, számozás
 15. Bírói felszerelés
 16. Edzés eszközök
 17. Kapuk, hálók
 18. Lelátó, kispad, öltöző, eredményjelző, gépek
 19. Fitness és egészségügyi termékek
 20. Kézi-Kosár-Röplabda
 21. Katalógusok
 22. Referenciák
Méret / kereső

Rossi a határon túlról erősítene

Nincs kizárva, hogy Wili Orbán után hamarosan újabb honosított futballistát állít csatasorba Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Az olasz szakember a napokban a Felvidéken járt, a Gombaszögi Nyári Tábor vendégeként beszélt a maga mögött hagyott bő egy évről.

Ezen a fórumon számolt be első alkalommal arról, hogy hamarosan tárgyalni fog egy olyan, határon túli magyar futballistával, akit szeretne rábírni, hogy a jövőben szerepeljen a magyar válogatottban. Ez a hír az elmúlt napokban bejárta az internetet, de mivel Rossi egyelőre nem árulta el a játékos nevét, de még azt sem, hogy melyik országban szerepel jelenleg, még csak találgatni lehet, kiről is van szó.

Körbenéztünk egy kicsit az Európában futballozó, magyar származású labdarúgók között, akik szóba jöhetnének, és első nekifutásra három komoly „esélyest” találtunk. Természetesen a mutatott teljesítmény mellett annak is stimmelnie kellett, hogy a kinézett játékosnak még ne legyen mérkőzése már ország felnőtt válogatottjában. A mi saját listánkon szereplő három játékos egyébként mind a védelemben jöhetne számításba, az igazat megvallva pedig ez illeszkedne is a Marco Rossi által alkalmazott játékhoz, hiszen az olasz a biztos, szervezett védekezést helyezi előtérbe. Nézzük, hogy szerintünk kik lehetnek Rossi „titkos fegyverei”.

Adrian Rus (Mol Fehérvár FC)

A még csak 23 éves romániai futballista talán a legkézenfekvőbb megoldás lehet a rejtvényre. Nem elég ugyanis, hogy még nagyon fiatal, tehetségét mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy ott volt nyáron az elődöntőig jutó román U21-es válogatottban az Európa-bajnokságon – a felnőttek között azonban még nem szerepelt.

Adrian Rus örömmel igazolt a Mol Fehérvárhoz, nem kizárt, hogy a magyar válogatottságra is rábólintana

Rus korábban már szerepelt Magyarországon, két évet húzott le a másodosztályú Balmazújvárosban, majd a Puskás Akadémia igazolta le, igaz azonnal kölcsön is adta a román élvonalban szereplő Sepsiszentgyörgy csapatának. Ott Rus 2019-ben nagyon ment, szinte folyamatosan kezdő volt, és a román liga egyik nagy felfedezettjeként igazolt idén nyáron a Mol Fehérvár gárdájához. A fiatal játékos a védelem közepén és jobb oldalán is használható, de a tavasszal nem egyszer fordult elő, hogy védekező középpályásként segítette csapatát. A hírek szerint nagyon örül neki, hogy ismét Magyarországon futballozhat, és nem zárkózik el attól a gondolattól sem, hogy piros-fehér-zöld dresszt húzzon magára.

 

Richard Magyar (Hammarby IF)

A neve, mit láthatjuk nagyon is magyar, de származását tekintve is 25 százalékos a kapcsolat hazánkkal, nagyapja ugyanis honfitársunk volt. Richard Magyar egyébként svéd állampolgár, most remek korban van, hiszen 28 esztendős, és a 2010-es évek elején a svéd U21-es válogatottban is számításba vették. Posztját tekintve belső védő, és az utóbbi két szezont a Bundesliga II.-ben szereplő Greuter Fürth csapatában töltötte. Az első évben még hol játszott, hol nem, de a 2018/2019-es bajnoki évad során már alapembere volt a német együttesnek.

Richard Magyar (jobbra) ugyan nem beszéli a nyelvünket, de a nagyapja magyar volt

A nyáron visszaigazolt Svédországba, a Hammarby játékosa lett – ahol már játszott 2015-2017 között, 41 bajnoki és 7 kupameccsen. Azt tudni lehet róla, hogy származása ellenére magyarul nem beszél, azonban aligha mondana nemet Marco Rossi invitálására, tekintve, hogy a svéd válogatottságra jelenleg nem sok esélye mutatkozik.

Patrick Farkas (RB Salzburg)

Személyes véleményünk szerint talán ő lehet a befutó. Lehet, hogy a legtöbb magyar futballbarát számára nem mond sokat a neve, de több dolog miatt is gyanús, hogy a 26 éves osztrák-magyar futballista közeledhet a nemzeti tizenegyhez.

Patrick Farkas a jelenlegi legnagyobb magyar ígéret, Szoboszlai Dominik csapattársa Salzburgban

Egyrészt van egy meglehetősen közvetlen kapcsolat közte és Marco Rossi között, ez pedig nem más, mint Szoboszlai Dominik személye. A válogatottban épp az olasz vezetése alatt bemutatkozó Szoboszlai ugyanis csapattársa az RB Salzburgban Farkasnak. Az mondjuk igaz, hogy az előző szezonban nem sok lehetőséget kapott, csak az utolsó pár fordulóban, amikor már bajnok volt a csapat, de azért eddigi pályafutása nem mondható haloványnak. A Slazburg előtt ugyanis hét évet húzott le a Mattersburg csapatában, amelyben 238, többnyire Bundesligás mérkőzést játszott. Mindemellett ráadásul 2007-től kezdve az összes osztrák korosztályos válogatottat végigjárta. Ami a posztját illeti, az szintén erősíti a gyanúnkat, hogy talán őt fűzi épp Rossi, Farkas ugyanis szélső védő, abból pedig nálunk jó ideje hiány van. Igaz, hogy alapvetően jobblábas, de akkor sem jön zavarba, a bal oldali vonal mellett kell bizonyítania. A 2019/2020-as idényt pedig igen pazarul kezdte. A Slazburg a z Osztrák Kupában a Parndorf ellen játszotta első tétmeccsét, amelyet Farkas nem csak végigjátszott, de a 7-1-es győzelemből két találattal vette ki a részét.