Focivilág néven működik tovább a Fürge Nyuszi!
Kapcsolat
Bezárás

Menüpontjaink

 1. Heti akciók
 2. Bejelentkezés

Termékeink

 1. Raktárkisöprés
 2. Focicipők
 3. Focilabdák
 4. Focivilág Store
 5. Sztárcsapatok termékei
 6. Mez, nadrág, sportszár
 7. Melegítők
 8. Kabátok, dzsekik
 9. Táska
 10. Ruházati kiegészítők
 11. Aláöltözetek
 12. Pólók, nadrágok
 13. Kapusoknak
 14. Sípcsontvédõk
 15. Box csomagok
 16. Feliratozás, számozás
 17. Bírói felszerelés
 18. Edzés eszközök
 19. Kapuk, hálók
 20. Lelátó, kispad, öltöző, eredményjelző, gépek
 21. Fitness és egészségügyi termékek
 22. Kézi-Kosár-Röplabda
 23. Sportcipő, papucs
 24. Meccs és tréning szettek
 25. Katalógusok
Méret / kereső

Rekordra készül a MU

Elsőként a The Sun című brit napilap számolt be arról, hogy gigantikus szponzorációs szerződés aláírására készül a Manchester United labdarúgócsapata. Jelenleg a Chevrolet logója díszeleg a Vörös Ördögök mezének elején, és 2014 óta mindezért évi 64 millió Eurót kaszírozott a Premier League óriása. Azonban nagyon úgy tűnik, hogy en ennél is klasszisokkal előnyösebb megállapodás jöhet tető alá hamarosa.

A kínai elektronikai cég, a Haier úgy fest, nagy fantáziát lát a MU-ban, a hírek szerint ugyanis a 2020/21-es szezontól kezdve, évi 82 millió euróért cserébe kerülhet oda a csapat mezének elejére. Persze ismerve a nemzetközi topfutballban repkedő pénzeket, sokat talán erre is csak legyintenének egyet, azonban kár lenne ennyivel elintézni a dolgot. Ha ugyanis összejön az üzlet, akkor ez lesz minden idők legnagyobb összegű mezszponzori támogatása.

A MU most sem áll rosszul az idevágó „világranglistán”, hiszen a Chevrolet támogatásával csupán egyetlen klub/szponzor duó vetekedni. A Real Madrid ugyanis 70 milliót kap évente a Fly Emiratestől. A képzeletbeli dobogó harmadik fokán a Barcelona és a Rakuten kapcsolata áll, 55 millióval.

De érdemes egy kicsit körbenézni országonként is, hogy lássuk, mi a helyzet szerte Európában a mezszponzorációs pénzekkel. Azzal nem mondunk újat, hogy a Spanyolországban igazából a Real–Barca kettőssel senki más nem tudja felvenni a lépést, Angliában azonban már más a helyzet. Igaz ugyan, hogy a szigetországban legjövedelmezőbb szponzori szerződéssel rendelkező MU kiemelkedik a többiek közül, utána azonban csak úgy röpködnek a 40 milliós szponzorációk. Ott van például a másik manchesteri csapat, a City, amely az Etihadtól 46 millió eurót kap egy évre, de a Chelsea (Yokohama), Liverpool (Standard Chartered), Arsenal (Fly Emirates) trió, amely egyenként is kerek 40 milliót tehet zsebre.

A Bundesligában már egy fokkal visszafogottabb a felhozatal, hiszen a Bayern München a maga 35 milliós, Telekomos szerződésével toronymagasan első ebben a kategóriában. A Wolfsburg nagyjából 25 milliót kap évente a VW-től, míg a Schalke a 22 milliót érő Gazpromos támogatásával a lista harmadik helyére fér oda.

Olaszország ebből a szempontból kilóg a sorból, hiszen a Serie A csapati közül semelyik sem éri el az évi 20 millió eurós mezszponzori támogatást sem. Azon nem kell csodálkozni, hogy a Juventus (JEEP – 17 millió), a Milan (Emirates – 14 millió), a Roma (Qatar – 14 millió) és az Inter (Pirelli – 10,5 millió) követi egymást a listán, csakhogy az első helyen így sem a Juve áll! Igen, a Serie A legtöbb pénzt kaszirozó csapat ilyen szempontból nem más, mint a Sassuolo, amely 18 milliót kap évente a Mapei-től.

Száz szónak is egy a vége, ha a MU-nk sikerül megegyeznie a Haierrel, akkor hamarosan A Vörös Ördögöké lesz a történelem legjövedelmezőbb mezszponzori megállapodása!

 

A legtöbbet hozó mezszponzori szerződések

1.

Real Madrid

Fly Emirates

70 millió

2.

Manchester United

Chevrolet

64 millió

3.

Barcelona

Rakuten

55 millió

4.

Manchester City

Etihad

46 millió

5.

Arsenal

Fly Emirates

40 millió

 

Chelsea

Yokohama

40 millió

 

Liverpool

Standard Chartered

40 millió

8.

Bayern München

Deutsche Telekom

35 millió