Németországban marad Ribery?

A nyáron, 12 évet követően Münchenből távozó francia kiválóság, a 35 éves Franck Ribery könnyen lehet, hogy csak Münchenből távozik, de a Bundesligából nem.

Franc Ribery nemrég vett búcsút a Bayern Münchentől, ahol 12 szezont húzott le

Legalábbis, ha igazak a most napvilágot látott sajtóhírek. Azok ugyanis arról szólnak, hogy a támadóért bejelentkezett az Eintracht Frankfurt együttese. Abból a szempontból feltétlenül meglepő a hír, hogy Riberyvel kapcsolatban az az utóbbi hetekben leginkább Amerika, Ausztrália, és a nem annyira nagy futballhagyományokkal rendelkező, de annál jobban fizető Katar került szóba, mint lehetséges következő állomáshely. Ribery ráadásul korábban már tett arra utalást, hogy tizenkét évnyi müncheni szolgálat után ő már nem biztos, hogy szeretne ellenfélként pályára lépni a bőrnadrágosokkal szemben.

Luka Jovics és Sébastian Haller is távozott a nyáron Frankfurtból

Ugyanakkor az már kicsit sem furcsa, hogy az Eintrachtnál szóba kertült a szabaddá váló futballista. Frankfurtban ugyanis nagyon jól jönne egy támadó, tekintettel arra, hogy a nyáron két gólvágóját, Luka Jovicsot és Sébastian Hallert is leveszítette az együttes. Előbbi a Real Madridhoz, utóbbi a West Ham Unitedhez igazolt. Bár ahhoz nem kell bennfentesnek lenni, hogy tudjuk, a német együttes biztosan nem tudna olyan szerződést ajánlani Riberynek, mint amilyenhez Münchenben szokhatott a múltban, ugyanakkor a hírek szerint erre is lenne megoldása a Frankfurtnak. Azt találta ugyanis ki a csapat, hogy egy relatív alacsony alapfizetés mellett jelentős prémiumokat dobna fel Riberynek, pályára lépések, gólok és gólpasszok után.

Kíváncsian várjuk, hogy 35 évesen végül mi mellett teszi le a voksát a francia. Nagy fizetésért elmegy, kvázi levezetni akár a tengeren túlra is, vagy engedve az igényeiből továbbra is egy topbajnokságban rúgja majd a bőrt…

© Focivilág Pécs Kft. | 7622 Pécs, Bajcsy-Zs utca 9. mfsz 21-22. | +36 70 423-6044 | focipecs@furgenyuszi.hu | www.furgenyuszi.hu