Mezek akkor és most

Fürge Nyuszinál elérhető szuper akciós mezekért kattints ide

Történelmi mezek.

Minden foci klubot a történelme határoz meg. Történelmük miatt szereznek újabb fanatikusokat, ahhoz viszonyítják a jelenben elért eredményeket. A rajongók emlékeznek, mikor játszott legendás és/vagy kedvenc játékos a csapatukban, és miket ért el. De vajon arra emlékszünk-e hogy mikor, milyen mezben léptek pályára, állítottak fel rekordot, és melyik szerelés volt az, amelyet utoljára felhúztak példaképeink?

Real Madrid 2015/16 World Champions: Ez a mez 2015/16-ban lett kiadva, mégis 2014 miatt emlékezetes, és történelmi jelentőségű. A 2013/2014-es BL idényben ugyanis a Real elérte azt, amit még soha egyetlen futball klubnak sem tudott megteni, megnyerték 10. Bajnokok Ligája serlegük és ez nem csupán azt jelentette, hogy megtarthatták a kupát, fennállásuk során másodszor (minden 5. nyereség esetén az adott győztes megtarthatja a kupát, és nem kell a következő év elején visszaszolgáltatni az UEFA-nak). Ez a győzelem azt is eredményezte, hogy 2014/15-ben indulhattak a Klub Világbajnokságon, melyet meg is nyertek, 4. alkalommal, amellyel szintén csúcstartók. A mez közepén látható arany embléma jelképezi a Klub Világbajnokság ellsőséget, mely addig fentmaradt amíg a következő évben meg nem nyerte egy másik csapat a tornát.

Manchester United 2016/17: Vannak mezek melyek nemcsak a sikerek miatt lesznek híresek, hanem attól, akik hordják. A Manchester United 2016/17-es idényben megnyert 2 haza címet, a Liga kupát, ahol a Southampton-t győzték le, valamint felülkerekedve a Leicester City-n, elhódították a Community Shieldet is. Ezen felül megalakulásuk óta először, sikerült az Európa Ligában is diadalmaskodniuk. A sikerek ellenére a 2016/17-es szezon szomorúan végződött, mert a klub egyik legendája, aki klubszinten minden létező címet bezsebelt, és Cristiano Ronaldoval félelmetes csatárduót alkotott nemcsak a bajnokságban, de a Bajnokok Ligájában is, eligazolt. Wayne Rooney, aki mindösszesen 18 évesen csatlakozott a Manchester Unitedhez, több rekordot is megdöntött. Bajnokok Ligájában ő volt a legfiatalabb, aki mesterhármast jegyzett, emellett az MU házi gólrekordere 253 góllal, és a válogatottban is ő jegyzi a legtöbb gólt. Utolsó manchesteri meccseit, ebben a mezben játszotta, és úgy búcsúzott el a drukkerektől, és a csapattól, ahogyan egy bajnoknak és legendának illik, kupákkal és dicsőséggel.

Bayern München 2015/16: A német óriásklubnak nehéz olyan mezét kiválasztani, amiben nem értek el valamilyen sikert. A 2015/16-os szerelésük szintén olyan garnitúra, amihez több minden köthető. Ebben a mezben sikerült megnyerniük a Német Bajnokságot, valamint a kupát is, ráadásul, ami e két győzelmet meg édesebbé teszi, az az, hogy mindkét fronton a legnagyobb riválisukat, a Dortmundot sikerült legyőzniük. Viszont az arany, egy éra befejezését is jelentette, ugyanis Pep Guardiola, aki 3 év alatt, 3 bajnokságot, 2 kupát, 1 UEFA szuperkupát, és 1 klub vb-t nyert a bajorokkal elköszönt, és máshova tette át a manageri székét. Ami még kiemeli ennek a meznek a fontosságát, Lewandowski 30 bajnoki gólt szállított, a salátás tál érdekében, és mindent figyelembe véve 42 góllal fejezte be a szezont.

Fürge Nyuszinál elérhető szuper akciós mezekért kattints ide

© Focivilág Pécs Kft. | 7622 Pécs, Bajcsy-Zs utca 9. mfsz 21-22. | +36 70 423-6044 | focipecs@furgenyuszi.hu | www.furgenyuszi.hu