Kapcsolat
Bezárás

Menüpontjaink

 1. Heti akciók
 2. Bejelentkezés
 3. Csapatsport

Termékeink

 1. Focicipők
 2. Foci labdák
 3. Sztárcsapatok termékei
 4. Mez, nadrág, sportszár
 5. Melegítők
 6. Kabátok, dzsekik
 7. Táska
 8. Ruházati kiegészítők
 9. Aláöltözetek
 10. Pólók, nadrágok
 11. Kapusoknak
 12. Sípcsontvédõk
 13. Givova Box csomagok
 14. Feliratozás, számozás
 15. Bírói felszerelés
 16. Edzés eszközök
 17. Kapuk, hálók
 18. Lelátó, kispad, öltöző, eredményjelző, gépek
 19. Fitness és egészségügyi termékek
 20. Kézi-Kosár-Röplabda
 21. Katalógusok
 22. Referenciák
Méret / kereső

Kulcsember esett ki a sorsdöntő selejtező előtt?

Könnyen lehet, hogy a szeptember 9-i, Szlovákia elleni hazai Eb-selejtzezőn a magyar válogatott szövetségi kapitánya,Marco Rossi kénytelen lesz nélkülözni egyik alapemberét, Nagy Ádámot.

Nagy a nyáron új klubba szerződött, megunva az utóbbi évek kiegészítő-ember szerepkörét Bolognában, nem csak együttest, de országot is váltott, és a Champhiomshipben szereplő Bristol City futballistája lett. Az átigazolás eleinte úgy tűnt, csodásan sült e. Bristolban rögtön az első bajnokin a kezdőben találta magát, és ha már ott volt, csapata egyik legjobbja is lett. Nem csak az szurkolók és a brit média, de edzője is ódákat zengett róla.

Nagy Ádám a Bristol Citynél nagyon hamar közönségkedvenc lett

Ezt még megfejelte azzal, hogy az angol második vonal második fordulójában, a Queens Park Rangers ellen első gólját is meglőtte Bristol mezben, csapata ráadásul nyert is 2-0-ra. A baj azonban ezen a meccsen kezdődött. Nagy Ádámot a félidőben ugyanis le kellett cserélni egy bokasérülés miatt. A meccs után edzője még azt mondta, hogy a sérülése nem súlyos, pár nap pihenőre lesz csak szüksége, azonban a magyart középpályás a tegnap esti, Derby County elleni bajnoki a Bristol keretében sem volt benne. Nagy klubjának szakvezetője pedig nem szolgált túl vidám hírekkel. Lee Jonhson úgy nyilatkozott magyar játékosáról, hogy bár nem súlyos a sérülése, de így is négy hét pihenő vár rá. Sőt, az átfogó vizsgálatok után derül csak ki, hogy esetleg szükség lesz-e műtétre. Szerencsére azóta már egy specialista is megnézte Nagy Ádám bokáját, és az már biztos, hogy operációra nem kerül sor, ráadásul a visszatérés lehetséges időpontja is közelebb került, úgy tűnik a négy hét letornázható háromra is.

A magyar válogatott középpályája már nehezen képzelhető el nélküle

Ennek fényében azonban jelen állás szerint szinte biztos, hogy a magyar válogatott három hét múlva esedékes, Szlovákia elleni Európa-bajnoki-selejetezőjét is ki kell hagynia Nagy Ádámnak.

Mondani sem kell, ez óriási érvágás lenne a nemzeti csapatnak, és minden bizonnyal a kifogásokat egyébként rendre kerülő Marco Rossit is érzékenyen érinteni a középpályás kiesése. Hiszen nem lehet véletlen, hogy Rossi eddigi 10, kapitányként megvívott válogatott mérkőzéséből kilencet végigjátszott Nagy Ádám, akiről az olasz szakember korábban már elmondta, hogy ő azon kivételek egyike a keretben, aki akkor is játszik a válogatottban, ha klubcsapatában nem nagyon kap szerepet.

A nagy kérdés tehát az, hogy kivel fogja tudni pótolni a szűrőt – ha egyáltalán lehet pótolni. Mert az sincs kizárva, hogy az ő kiesése miatt akár a játékrendszerhez is hozzá kell majd nyúlni.