Kulcsember esett ki a sorsdöntő selejtező előtt?

Könnyen lehet, hogy a szeptember 9-i, Szlovákia elleni hazai Eb-selejtzezőn a magyar válogatott szövetségi kapitánya,Marco Rossi kénytelen lesz nélkülözni egyik alapemberét, Nagy Ádámot.

Nagy a nyáron új klubba szerződött, megunva az utóbbi évek kiegészítő-ember szerepkörét Bolognában, nem csak együttest, de országot is váltott, és a Champhiomshipben szereplő Bristol City futballistája lett. Az átigazolás eleinte úgy tűnt, csodásan sült e. Bristolban rögtön az első bajnokin a kezdőben találta magát, és ha már ott volt, csapata egyik legjobbja is lett. Nem csak az szurkolók és a brit média, de edzője is ódákat zengett róla.

Nagy Ádám a Bristol Citynél nagyon hamar közönségkedvenc lett

Ezt még megfejelte azzal, hogy az angol második vonal második fordulójában, a Queens Park Rangers ellen első gólját is meglőtte Bristol mezben, csapata ráadásul nyert is 2-0-ra. A baj azonban ezen a meccsen kezdődött. Nagy Ádámot a félidőben ugyanis le kellett cserélni egy bokasérülés miatt. A meccs után edzője még azt mondta, hogy a sérülése nem súlyos, pár nap pihenőre lesz csak szüksége, azonban a magyart középpályás a tegnap esti, Derby County elleni bajnoki a Bristol keretében sem volt benne. Nagy klubjának szakvezetője pedig nem szolgált túl vidám hírekkel. Lee Jonhson úgy nyilatkozott magyar játékosáról, hogy bár nem súlyos a sérülése, de így is négy hét pihenő vár rá. Sőt, az átfogó vizsgálatok után derül csak ki, hogy esetleg szükség lesz-e műtétre. Szerencsére azóta már egy specialista is megnézte Nagy Ádám bokáját, és az már biztos, hogy operációra nem kerül sor, ráadásul a visszatérés lehetséges időpontja is közelebb került, úgy tűnik a négy hét letornázható háromra is.

A magyar válogatott középpályája már nehezen képzelhető el nélküle

Ennek fényében azonban jelen állás szerint szinte biztos, hogy a magyar válogatott három hét múlva esedékes, Szlovákia elleni Európa-bajnoki-selejetezőjét is ki kell hagynia Nagy Ádámnak.

Mondani sem kell, ez óriási érvágás lenne a nemzeti csapatnak, és minden bizonnyal a kifogásokat egyébként rendre kerülő Marco Rossit is érzékenyen érinteni a középpályás kiesése. Hiszen nem lehet véletlen, hogy Rossi eddigi 10, kapitányként megvívott válogatott mérkőzéséből kilencet végigjátszott Nagy Ádám, akiről az olasz szakember korábban már elmondta, hogy ő azon kivételek egyike a keretben, aki akkor is játszik a válogatottban, ha klubcsapatában nem nagyon kap szerepet.

A nagy kérdés tehát az, hogy kivel fogja tudni pótolni a szűrőt – ha egyáltalán lehet pótolni. Mert az sincs kizárva, hogy az ő kiesése miatt akár a játékrendszerhez is hozzá kell majd nyúlni.

 

© Focivilág Pécs Kft. | 7622 Pécs, Bajcsy-Zs utca 9. mfsz 21-22. | +36 70 423-6044 | focipecs@furgenyuszi.hu | www.furgenyuszi.hu