Focivilág néven működik tovább a Fürge Nyuszi!
Kapcsolat
Bezárás

Menüpontjaink

 1. Heti akciók
 2. Bejelentkezés

Termékeink

 1. Raktárkisöprés
 2. Focicipők
 3. Focilabdák
 4. Focivilág Store
 5. Sztárcsapatok termékei
 6. Mez, nadrág, sportszár
 7. Melegítők
 8. Kabátok, dzsekik
 9. Táska
 10. Ruházati kiegészítők
 11. Aláöltözetek
 12. Pólók, nadrágok
 13. Kapusoknak
 14. Sípcsontvédõk
 15. Box csomagok
 16. Feliratozás, számozás
 17. Bírói felszerelés
 18. Edzés eszközök
 19. Kapuk, hálók
 20. Lelátó, kispad, öltöző, eredményjelző, gépek
 21. Fitness és egészségügyi termékek
 22. Kézi-Kosár-Röplabda
 23. Sportcipő, papucs
 24. Meccs és tréning szettek
 25. Katalógusok
Méret / kereső

Közel 20 millióan igényeltek már Eb-jegyet

Igaz, hogy a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság csak jövő júniusban veszi kezdetét, de a kontinenstorna mérkőzéseire máris hatalmas az érdeklődés. Ez az Eb lesz az első olyan, amelynek nem egy, hanem 12 ország ad majd otthont, ennyi különböző helyszínen – köztük a hamarosan elkészülő Puskás Ferenc Stadionban – rendeznek majd meccseket.

Az UEFA már az előző, 2016-os franciaországi torna előtt is egy olyan jegyértékesítési rendszert alkalmazott, amelynél igazából mindenkinek, aki szeretne eljutni az Eb egy-egy összecsapására, ugyanannyi esélye van belépőhöz jutni. Több szakaszban hirdet meg az európai szövetség jegyigénylési időszakokat, és az ezek alatt beérkező igénylők között sorsolás útján osztja szét a tiketteket.

Marco Rossi és  a magyar válogatott már járt az épülő Puskásban, de Eb-mecset is játszana ott

A jövő évi torna előtt idén nyáron, június 12. és július 12. között zajlott az első ilyen igénylési szakasz, amelyen az Eb összesen közel 3 milliónyi belépője közül 1,5 millióra lehetett jelentkezni. Az UEFA máris jelezte, hogy minden eddiginél nagyobb volt az érdeklődés az Európa-bajnoki mérkőzések iránt, hiszen 19,3 millió igénylés érkezett be a mögöttünk hagyott egy hónap során. Nem nehéz kiszámolni, ez tizenháromszoros túljelentkezés.

Mindez ráadásul úgy, hogy egyelőre az igénylők nem is lehetnek abban biztosak, milyen meccs lesz az, amire regisztráltak. A példa kedvéért, az ugyan már ismert, hogy a Budapesten mely napokon lesznek majd csoportmeccsek jövőre, azonban a novemberi sorsoláson derül majd csak ki, hogy a három találkozó közül melyik kettő lesz az, amelyen – kijutás esetén – a magyar válogatott szerepel majd. Merthogy a lebonyolítás szabálya az, hogy ha egy rendező ország csapat kvalifikálja magát az Eb-re, legalább két csoportmeccset saját pályáján játszhat. Lehet tehát, hogy akár mind a hármat, de az is elképzelhető, hogy csak kettőt.

Mindenesetre akik jegyet igényeltek, azok még pár hétig izgulhatnak, hogy vajon „kidobja-e” őket az UEFA rendszere, a sorsolást ugyanis valamikor július végén tartják majd. Ezt követően, legkésőbb augusztus közepéig emailben kapnak értesítést azok, akik jegyhez juthatnak, innentől pedig várhatóan 8-10 nap áll majd rendelkezésre ahhoz, hogy kifizessék a tiketteket az igénylők.

Aki most esetleg lemarad az Eb-belépőkről, annak sem veszett el minden remény, ugyanis a torna sorsolását követőn, decemberben indul a következő igénylési időszak, az már kifejezetten azon nemzetek szurkolói számára, amelyek csapati ki is jutottak a 2020-as Európa-bajnokságra.