Kapcsolat
Bezárás

Menüpontjaink

 1. Heti akciók
 2. Bejelentkezés
 3. Csapatsport

Termékeink

 1. Focicipők
 2. Foci labdák
 3. Sztárcsapatok termékei
 4. Mez, nadrág, sportszár
 5. Melegítők
 6. Kabátok, dzsekik
 7. Táska
 8. Ruházati kiegészítők
 9. Aláöltözetek
 10. Pólók, nadrágok
 11. Kapusoknak
 12. Sípcsontvédõk
 13. Givova Box csomagok
 14. Feliratozás, számozás
 15. Bírói felszerelés
 16. Edzés eszközök
 17. Kapuk, hálók
 18. Lelátó, kispad, öltöző, eredményjelző, gépek
 19. Fitness és egészségügyi termékek
 20. Kézi-Kosár-Röplabda
 21. Katalógusok
 22. Referenciák
Méret / kereső

Közel 20 millióan igényeltek már Eb-jegyet

Igaz, hogy a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság csak jövő júniusban veszi kezdetét, de a kontinenstorna mérkőzéseire máris hatalmas az érdeklődés. Ez az Eb lesz az első olyan, amelynek nem egy, hanem 12 ország ad majd otthont, ennyi különböző helyszínen – köztük a hamarosan elkészülő Puskás Ferenc Stadionban – rendeznek majd meccseket.

Az UEFA már az előző, 2016-os franciaországi torna előtt is egy olyan jegyértékesítési rendszert alkalmazott, amelynél igazából mindenkinek, aki szeretne eljutni az Eb egy-egy összecsapására, ugyanannyi esélye van belépőhöz jutni. Több szakaszban hirdet meg az európai szövetség jegyigénylési időszakokat, és az ezek alatt beérkező igénylők között sorsolás útján osztja szét a tiketteket.

Marco Rossi és  a magyar válogatott már járt az épülő Puskásban, de Eb-mecset is játszana ott

A jövő évi torna előtt idén nyáron, június 12. és július 12. között zajlott az első ilyen igénylési szakasz, amelyen az Eb összesen közel 3 milliónyi belépője közül 1,5 millióra lehetett jelentkezni. Az UEFA máris jelezte, hogy minden eddiginél nagyobb volt az érdeklődés az Európa-bajnoki mérkőzések iránt, hiszen 19,3 millió igénylés érkezett be a mögöttünk hagyott egy hónap során. Nem nehéz kiszámolni, ez tizenháromszoros túljelentkezés.

Mindez ráadásul úgy, hogy egyelőre az igénylők nem is lehetnek abban biztosak, milyen meccs lesz az, amire regisztráltak. A példa kedvéért, az ugyan már ismert, hogy a Budapesten mely napokon lesznek majd csoportmeccsek jövőre, azonban a novemberi sorsoláson derül majd csak ki, hogy a három találkozó közül melyik kettő lesz az, amelyen – kijutás esetén – a magyar válogatott szerepel majd. Merthogy a lebonyolítás szabálya az, hogy ha egy rendező ország csapat kvalifikálja magát az Eb-re, legalább két csoportmeccset saját pályáján játszhat. Lehet tehát, hogy akár mind a hármat, de az is elképzelhető, hogy csak kettőt.

Mindenesetre akik jegyet igényeltek, azok még pár hétig izgulhatnak, hogy vajon „kidobja-e” őket az UEFA rendszere, a sorsolást ugyanis valamikor július végén tartják majd. Ezt követően, legkésőbb augusztus közepéig emailben kapnak értesítést azok, akik jegyhez juthatnak, innentől pedig várhatóan 8-10 nap áll majd rendelkezésre ahhoz, hogy kifizessék a tiketteket az igénylők.

Aki most esetleg lemarad az Eb-belépőkről, annak sem veszett el minden remény, ugyanis a torna sorsolását követőn, decemberben indul a következő igénylési időszak, az már kifejezetten azon nemzetek szurkolói számára, amelyek csapati ki is jutottak a 2020-as Európa-bajnokságra.