Focivilág néven működik tovább a Fürge Nyuszi!
Kapcsolat
Bezárás

Menüpontjaink

 1. Heti akciók
 2. Bejelentkezés

Termékeink

 1. Raktárkisöprés
 2. Focicipők
 3. Focilabdák
 4. Focivilág Store
 5. Sztárcsapatok termékei
 6. Mez, nadrág, sportszár
 7. Melegítők
 8. Kabátok, dzsekik
 9. Táska
 10. Ruházati kiegészítők
 11. Aláöltözetek
 12. Pólók, nadrágok
 13. Kapusoknak
 14. Sípcsontvédõk
 15. Box csomagok
 16. Feliratozás, számozás
 17. Bírói felszerelés
 18. Edzés eszközök
 19. Kapuk, hálók
 20. Lelátó, kispad, öltöző, eredményjelző, gépek
 21. Fitness és egészségügyi termékek
 22. Kézi-Kosár-Röplabda
 23. Sportcipő, papucs
 24. Meccs és tréning szettek
 25. Katalógusok
Méret / kereső

Izmos csoportban a Fradi

A Ferencváros labdarúgócsapata, ha nem is könnyedén, de a Suduva ellen kiharcolta az Európa-liga csoportkörébe jutást. A zöld-fehérek már régóta álmodoznak arról, hogy a nemzetközi porondon, ősszel is megmutathassák magukat a kontinens futball elitjének, ráadásul először fordul elő olyan az Európa-liga létezése óta, hogy egymás követő két évben két különböző magyar csapat is bejut a főtáblára.

A Vidi tavalyi sikere után most a Fradin a sor, igaz elnézve a péntek délutáni sorsolást, könnyű dolga biztosan nem lesz Szerhij Rebrov legénységének. Az EL H csoportjában ugyanis a CSZKA Moszkva, a Ludogorec és az Espanyol lesz az FTC ellenfele.

Mondjuk elnézve a sorsolás előtti kalapokat, sikerülhetett volna rosszabbul is a beosztás, bár a harmadik kalapos csapatok közül az Espanyol talán a legerősebb gárda.

CSZKA Moszkva

Olyan nagyon nem kell bemutatni senkinek az orosz csapatot, hiszen hazája egyik legnagyobb hírű gárdája. Bár kétségtelen, hogy volt már szebb időszaka is a klubnak a jelenleginél, azért sokatmondó adat, hogy keretének összértéke a 130 millió eurót is meghaladja, azaz több, mint hatszorosa a Ferencvárosénak.

Világsztárok azért nem játszanak a moszkvaiaknál, de Mário Fernándes, az orosz válogatott brazil származású védőjének piaci értéke egyedül is több, mint a Fradi összes játékosáé együtt. A kapuban ráadásul egy igen jó nevű portás ad tartást a csapatnak, Igor Akinfejev személyében.

Mario Fernándes nem csak a CSZKA Moszkvának, de az orosz válogatottnak is alapembere

A Fradinak akadhat emléke a CSZKA-ról, még az már egy kicsit poros is. Még 1994-ben a KEK-ben találkozott a két együttes, és egy tizenegyesekbe torkolló páros-meccs végén akkor a Lipcsei Péter nevével fémjelzett magyar csapat örülhetett.

Megijedni tehát azért nem kell a moszkvaiaktól, a csapat értéke közti 100 milliós nagyságrendű különbség azért jelzi, hogy közel sem a Fradi lesz az esélyes ellenük.

 

Ludogorec

Szép párharc lesz a H csoportban az FTC és a bolgár bajnok közti két találkozó. Merthogy az idei BL-kiírás selejtezőjében már összecsapott a két gárda. A Fradi idén kettős győzelemmel ejtette ki a Ludogorecet, így a bolgárokat biztosan fűti a visszavágás vágya.

A Ferencváros  idén már egyszer ünnepelhetett a Ludogorec ellen

Mielőtt azonban legyintenénk egyet, hogy ha kétszer már sikerült, akkor sikerülni még kétszer a legyőzésüknek, érdemes megnézni, mekkora különbség van a két együttes között nemzetközi tapasztalat terén – sajnos nem a Fradi javára. Az egy dolog, hogy a Ludogorec Bulgáriában már nyolc éve nem talál legyőzőre a bajnokságban, az meg egy másik, hogy 2013-tól kezdve csupán egyetlen olyan szezon akadt, amikor nem sikerült bejutnia a BL vagy az El csoportkörébe. Ez azért komoly erőt mutat, amit érdemes is szem előtt tartanai Szerhij Rebrov együttesének.

 

Espanyol

Igaz, hogy a spanyol együttes az El sorsolása előtt csak a harmadik kalapba kapott besorolást, de sokatmondó, hogy milyen magabiztos teljesítménnyel robogott be a csoportkörbe. Három párharca során a selejtezőben öt győzelem, egy döntetlen és 18-4-es gólkülönbség volt a mérlege.

Az Espanyolban játszik a 30 millió euróra taksált fiatal spanyol tehetség, Marc Roca, de egy BL-győztessel is büszkélkedhet a barcelonai együttes, méghozzá a Real Madriddal 2014-ben diadalmaskodó kapus, Diego Lopez személyében.

Marc Roca a spanyol bajnokságban már bizonyított fiatal játékos, akiért egyre több nagycsapat érdeklődik

Bár a spanyol együttes eddig nemzetközi porondon még sosem találkozott magyar ellenféllel, a Fradinak a utolsó hispán emlék nem a legszebb. Igaz, az évek megszépítik azt, hiszen az FTC eddigi utolsó BL csoportkörös szerepléséhez kapcsolódik. A Reallal szemben akkor egy 1-1-es meccs mellet egy 6-1-es zakó csúszott be.

 

A papírforma szerint a Fradi ebben a csoportban talán a harmadik helyért vívhat majd csatát a Ludogoreccel, de emlékezzünk a Vidi tavalyi szereplésére, és bízzunk benne, hogy talán meglepetést okozhat majd a magyar bajnok.