Focivilág néven működik tovább a Fürge Nyuszi!
Kapcsolat
Bezárás

Menüpontjaink

 1. Heti akciók
 2. Bejelentkezés

Termékeink

 1. Raktárkisöprés
 2. Focicipők
 3. Focilabdák
 4. Focivilág Store
 5. Sztárcsapatok termékei
 6. Mez, nadrág, sportszár
 7. Melegítők
 8. Kabátok, dzsekik
 9. Táska
 10. Ruházati kiegészítők
 11. Aláöltözetek
 12. Pólók, nadrágok
 13. Kapusoknak
 14. Sípcsontvédõk
 15. Box csomagok
 16. Feliratozás, számozás
 17. Bírói felszerelés
 18. Edzés eszközök
 19. Kapuk, hálók
 20. Lelátó, kispad, öltöző, eredményjelző, gépek
 21. Fitness és egészségügyi termékek
 22. Kézi-Kosár-Röplabda
 23. Sportcipő, papucs
 24. Meccs és tréning szettek
 25. Katalógusok
Méret / kereső

Így segít az öltözéked a hidegben

Akik kedvelik a kellemes, napsütéses őszt, azoknak egy szava sem lehet az utóbbi hetek időjárására. Az utóbbi időszakban ugyanis közel sem a megfázás, sokkal inkább a leégés veszélye fenyegetett mindenkit.

Persze emiatt a sportolók valószínűleg nem szaladtak a falnak, hiszen legalább nem azon kellett edzés vagy épp meccs közben morfondírozniuk, hogyan ne fújja meg a szél a kilátszó testrészeiket.

Igen ám, csakhogy nagyon úgy fest, vége a vénasszonyok nyarának, október utolsó hetében érkezik a hideg, az eső – sőt, a legtöbb meteorológus még havazással is „fenyeget”. Nincs tehát több mentsvár, ideje ténylegesen felkészülni a vacogós hétköznapokra, a szakadó esőben tartott edzéseke.

Egy korábbi cikkünkben már megírtuk, hogy milyen ruhadarabokat érdemes beszerezni a hideg közeledtével, most azonban a Nike néhány nagyon is aktuális termékével igyekszünk azt bemutatni egy kicsit részletesebben, miért jön jól az aláöltözet, miért nem árt, ha van egy sportos melegítőszettünk, és mire szolgál egy nem csak utcai viseletként funkcionáló dzseki.

Aláöltözet

A Nike Pro Warm edzőfelsőjének segítségével nagyon könnyen tudjuk elmagyarázni, miért fontos az aláöltözet.

Ezt már az igazán hűvös napokra ajánljuk – épp ilyenek közelednek felénk –, hiszen husszúujjú kialakításának hála az egész felső testet remekül képes védeni az időjárás viszontagságaitól.

Nike Pro Warm edzőfelső

Ami nagyon fontos a Pro Warm esetében, az maga az anyaga. A termék a nevét is erről kapta, hiszen Pro Warm anyagból készítette a Nike. A Pro Warm egy olyan, kiváló tartást adó és, a Dri-FIT technológiának köszönhetően izzadságelvezető anyag, amely tökéletesen simul a testhez. Már önmagában ez is nagyban hozzájárul a melegen tartáshoz, de a nedvesség kezelési sajátossága egészíti ki ezt a funkcióját. A Pro Warm anyag ugyanis a bőrön át távozó nedvességet kivezeti az aláöltözet külsejére, meggyorsítva ezzel az izzadság elpárolgását. Ezt a gyártási folyamat során a Dri-FIT technológia alkalmazásával tudta elérni a Nike. Mivel nem a bőrön kezdődik a párolgás, hanem már a ruharéteg másik felén, így hűvös szélben sem érezzük olyan alacsonynak a külső hőmérsékletet.

Az aláöltözetek esetében a pamutot jobb elfelejteni, hiszen az magába szívja a nedvességet, így a testhez simulás ugyan akár még létre is jöhet, de azért, mert az izzadságtól tapad ránk a ruha. Ezért is fontos kiemelni, hogy a Pro Warm – sok másik aláöltözet mellett – 88%-ban poliészterből, 12%-ban pedig spandexből áll. Utóbbi összetevőnek köszönhetően találkozhatunk ennél az aláöltözetnél meglepő rugalmassággal és forma tartással.

 

Melegítő

Ezúttal vegyük példának a Nike Academy 18 melegítőszettet. Természetesen – akárcsak az aláöltözetnél – itt is a Poliészter a fő alkotóeleme a ruhadarabnak, olyannyira, hogy ez teljes egészében ebből az anyagból készül.

Nike Academy 18 melegítőszett

A Dri-FIT technológia itt is megjelenik, így a melegítő alsó és felső esetében sem kell attól tartani, hogy az izzadság miatt belefülledünk a melegítőbe, hiszen az anyag kiválóan vezeti kívülre a nedvességet. Bár az Academy 18 tapintásra nem túl vastag, a gyártási sajátosságai, és a fenti technológia alkalmazása miatt is nagyon jól tartja a meleget. A gyártó itt már arra is odafigyel, hogy a mozgásban ne korlátozza semmi a viselőjét. Ez a felsőnél mutatkozik meg igazán, mégpedig a raglán szabású ujjaknál. Ezzel igazán természetes érzetet biztosít a legkülönbözőbb mozgásformák esetében is. Az, hogy a felső cipzáros, valójában nem is olyan nagy „extra”, ezzel sok más sportmelegítőnél is találkozhatunk. Mindazonáltal megnyugtató lehet annak, aki magára húzza az Academy 18-at, hogy ha épp le akarja magáról kapni, nem kell tornagyakorlatokat idéző mozdulatokat bemutatnia hozzá. A nadrág rész szárán, mind a két oldalon, alul zipzár található, ami nagyon jól jöhet, ha egy esőáztatta edzés után, az öltözőbe érve gyorsan akarjuk lekapni magunkról a kicsit már átázott ruhát, a cipzár segítségével így a cipőnket sem kell levennünk előtte.

 

Dzseki

És, ha már tényleg érkezik a kegyetlen ősz, ha valóban néhány fokban, ne adj Isten esőben kell elkezdeni a tréninget délután, akkor bizony nem csak jól jön, de szükséges is egy megfelelő dzseki. Egy olyan kabát, amelyet nem kell szükségszerűen levennünk az edzés előtt, mert tulajdonságai alkalmassá teszik arra, hogy akár abban végezzünk el minden feladatot.

Nike Park 18 széldzseki

Éppen ilyen a Nike Park 18 széldzseki. Mielőtt bárki arra gondolna, hogy az elnevezése (széldzseki) miatt a nedvességgel nem is tud megküzdeni, gyorsan le kell szögeznünk: de!

Ennek a dzsekinek is 100 százalékig poliészter adja az alapját, a gyártó ebből alakított ki egy úgynevezett Nike Dri anyagot. Ami teljesen vízálló, vízlepergető. Tehát a meleget is kiválóan tartó dzseki így lehetővé teszi, hogy bőrig ázás nélkül tudjunk benne edzeni. Ezt segíti a három panelből álló, így gyakorlatilag tökéletes védelmet biztosító kapucnija is.

 

A konklúzió igazából az, hogy nem kell megijedni attól, ha ezen a héten megérkezik az igazi, békeidőkebli, fázós, nyálkás, ködös ősz. Csak fel kell rá készülni!