Hogyan válassz aláöltözetet?

MIÉRT VAN SZÜKSÉG EGYÁLTALÁN ALÁ ÖLTÖZETRE?

A válasz egyszerű. A sportolók mindig a lehető legjobb formájukat szeretnék hozni.
Akár játszunk, akár edzünk, akár futunk vagy sétálunk, a legtöbbet akarják kihozni magukból.
És ki nem szeretne olyan ruházatot, amely növeli a teljesítményt?

Tartsd távol magad a pamuttól, mivel nem rendelkezik nedvességelvezető tulajdonságokkal, ami egy aláöltözet alap referenciaértéke. 
Azok a tényezők, amik az aláöltözetekben használt anyagok esetében számítanak, egyformán érvényesek a nadrágok, felsők, alsónadrágok esetében is.

 A leggyakrabban használt szintetikus anyag a poliészter, elasztán  keveréke. Ez magabiztosan vezeti el a nedvességet, köszönhetően a  fonál szerkezetének, ami belülről kifelé eltérően lett szőve, ami először  segít elvezetni a nedvességet, és megkönnyíti az elpárolgást is.

 Röviden: jól vezeti a vizet és gyorsan is szárad.

A megfelelő méret  kiválasztása fontos, hogy a testre tökéletesen illeszkedjen!

Az aláöltözetek 5 fő tulajdonsága van, amit mindenki nagyra értékel:

-Nedvességkezelés
-Kevesebb bőrirritáció
-Hőszabályozás
-Biztonsági fényvisszaverő eleme
-Kis súly

A nálunk kapható alá öltözetekért kattints:

Vegyük sorra a fentieket!

NEDVESSÉGKEZELÉS

Aki fut, valószínűleg izzadni is fog. Itt jön a képbe a nedvességkezelés. Az izzadságot a ruha felszínére vezetik el, ahol gyorsan elpárologhat. így viselőjük mindig szárazon és kényelmesen futhat.
Ugyanez igaz az alsóruházatokra és a külső rétegekre is: a hidegebb időben viselt több réteg is megőrzi légáteresztő képességét. és elvezeti az izzadságot a testtől. A nedvességkezelés a bőr irritációjának csökkentésében is fontos szerepet játszik. A nedves ruhák könnyen a bőrhöz tapadnak, ami futás közben irritálhatja a bőrt

KEVESEBB BŐRIRRITÁCIÓ

A bőr irritációjának csökkentéséhez számos megoldás alkalmas. A varrás nélküli felépítés teljesen megszünteti vagy csökkenti a varratok okozta kényelmetlenséget, gyakran úgy, hogy a nagy súrlódásnak kitett területektől távol tartja a varratokat. A lapos varrások belesimulnak a ruha anyagába. így nem okoznak kidörzsölödést. Az alacsony dörzshatású varratok puha cérnával készülnek. ami tovább javítja a kényelmet. Észrevehető az is, hogy egyes futósortok vágata olyan szögben van kialakítva, hogy a futó lábainak maximális mozgásszabadságot adva csökkentse a dörzsölö hatást.
Egyes felső- és alsórészek a test alakjához alkalmazkodva mozognak, sok pedig kiváló nyúlási tulajdonságokkal rendelkezik. Mások sima, selymes felületkezeléssel csökkentik a dörzsölődést.

HŐSZABÁLYOZÁS

A hőszabályozás segít abban, hogy a futó nagy melegben vagy hidegben is kényelmesen mozoghasson. Az alá öltözeteken a test hőtérképe alapján vannak elhelyezve a hűtőhatást kiváltó panelek. A stratégiai pontokon, a gerinc vonalán és a karok alatt elhelyezett hálós részek lehetővé teszik, hogy a hő ott távozzon, ahol erre a legnagyobb szükség van. A futóruházatok általában jobb fedést biztosítanak elöl, ahol mozgás közben számolni kell az ellenszél hatásával is.

FÉNYVISSZAVERÉS

Egyes alá öltözeteken elhelyezett fényvisszaverő elemek rossz fényviszonyok között is biztonságossá teszik a futást. A fényvisszaverő elemek az ujjakon, a derék illetve váll részen és a mellkason kapnak helyet, így 360 fokos láthatóságot biztosítanak.
Egy tipp a vásárlóknak: a fényvisszaverő elemek könnyen megkülönböztethetővé teszik a futónadrágokat a sima edzönadrágoktól. A fényvisszaverő elemek a futóknak készült dzsekiken is megtalálhatók.

KIS SÚLY

Utóljára, de nem utolsósorban a ruházat hihetetlenül kis súlyát is meg kell említeni! Ultrakönnyű szövetekből készülnek, formájuk pedig a testhez idomulva segíti a mozgást. Ha valaki könnyebb, gyorsabban mozog: ennyire egyszerű az egész.
A jobban testhez idomuló ruházatok akadálytalan mozgást tesznek lehetővé.

Macron csomagok (Kattints a képekre a részletekért!)

és külön Macron aláöltözetek (Kattints a képekre a részletekért!)

         

Givova csomagok,  (Kattints a képekre a részletekért!)

  

és külön Givova aláöltözetek (Kattints a képekre a részletekért!)

     

© Focivilág Pécs Kft. | 7622 Pécs, Bajcsy-Zs utca 9. mfsz 21-22. | +36 70 423-6044 | focipecs@furgenyuszi.hu | www.furgenyuszi.hu