Kapcsolat
Bezárás

Menüpontjaink

 1. Heti akciók
 2. Bejelentkezés
 3. Csapatsport

Termékeink

 1. Focicipők
 2. Foci labdák
 3. Sztárcsapatok termékei
 4. Mez, nadrág, sportszár
 5. Melegítők
 6. Kabátok, dzsekik
 7. Táska
 8. Ruházati kiegészítők
 9. Aláöltözetek
 10. Pólók, nadrágok
 11. Kapusoknak
 12. Sípcsontvédõk
 13. Givova Box csomagok
 14. Feliratozás, számozás
 15. Bírói felszerelés
 16. Edzés eszközök
 17. Kapuk, hálók
 18. Lelátó, kispad, öltöző, eredményjelző, gépek
 19. Fitness és egészségügyi termékek
 20. Kézi-Kosár-Röplabda
 21. Katalógusok
 22. Referenciák
Méret / kereső

Griezmann és Lukaku is a Pumára esküszik

Ha a futballcipők kerülnek szóba, manapság a nagy bajnokságokat és nemzetközi versenysorozatokat figyelve a Nike és az Adidas, a darabszámokat tekintve feltétlenül fölényben van a többi a gyártóval szemben. És bár a legtöbb sztár valóban főként e két márka lábbelijeit viseli, azért nem kell nagyító után nyúlnunk, hogy találjunk mást is.

Ott van példának okáért a Puma. A német sportszergyártót nem nagyon kell bemutatni senkinek, hiszen a történelme legalább olyan jelentős, mint a nagyhírű „honfitárs” Adidasé, és a cipőkészítés kapcsán is igen fényes a múltja a márkának. A Puma ugyanis azon gyártók úttörői közé tartozik, akik egyéni szponzorként is felkaroltak egy-egy játékost hajdanán. Pelével kezdődött a sor, hogy aztán következzen később Eusébio, Johan Cruyff, Enzo Francescoli, Diego Maradona vagy épp Lotthar Matthäus. Pár évtizeddel ezelőtt még igazi nagyhatalom volt a Puma futballcipők terén, hiszen Eusébio, Allan Simonsen és Johan Cruyff és Matthäus révén aranylabdás játékosok sora esküdött az ő termékükre.

Ketten, a valaha volt legnagyobb játékosok közül, akik Puma cipőre esküdve nyertek Aranylabdát: Eusébio és Johan Cruyff

Ez a nagyhatalmi jelleg azóta talán csökkent valamelyest, de a jelen kor nagyipari futballjában is jócskán akadnak olyan sztárok, akik sem a pipából, sem a három csíkból nem kérnek, ha lábbeliről van szó. Ha például azt mondjuk, hogy Romelu Lukaku, Sergio Agüero és Luis Suárez, akkor ez a trió ugyanezzel a lendülettel összesen 54 Premier League-, és La Liga-gólt jelent az előző szezonban. És igen, mind a hárman Puma cipőt viselnek.

Bár Romelu Lukaku idén már az Inter mezében lőheti a gólokat, de csuka az marad a régi

De az idei átigazolási időszak egyik legnagyobbat szóló igazolása, az Atlético Madridtól a Barcelonához szerződő Antoine Griezmann is Puma-párti, akárcsak  David Silva, Marco Reus, vagy a negyven fölött a Juventushoz visszaigazoló veterán kapus, Gianluigi Buffon. A francia klasszis nemrég a Puma evoSPEED fantázianevű csukájában kápráztatta el a világot, ahhoz pedig, hogy e sorok olvasója is ebben a stoplisban rúghassa a bőrt, nem is kell messzire mennie, hiszen a Fürge Nyusziban is be tudja szerezni.  És ha megnézzük, hogy milyen topkategóriás játékosok futkároznak még ebben a márkában, akkor villámgyorsan össze tudnánk állítani egy olyan tizenegyet, amelyre könnyen lehetne akár a „világválogatott” jelzőt is biggyeszteni. Hiszen ki ne fogadna el egy Buffon – Chiellini, Godin, Kompany, Umtiti – David Silva, Griezmann, Reus – L. Suárez, Lukaku, Agüero kezdőcsapatot?

Ha tehát az ember épp cipővásárláson kezd gondolkodni, és sok-sok tanakodás után sem nagyon tud dönteni, hogy akkor most Nike, vagy Adidas legyen az új csuka, könnyen lehet, hogy a nevető harmadik, a Puma lesz a befutó.