Focivilág néven működik tovább a Fürge Nyuszi!
Kapcsolat
Bezárás

Menüpontjaink

 1. Heti akciók
 2. Bejelentkezés

Termékeink

 1. Raktárkisöprés
 2. Focicipők
 3. Focilabdák
 4. Focivilág Store
 5. Sztárcsapatok termékei
 6. Mez, nadrág, sportszár
 7. Melegítők
 8. Kabátok, dzsekik
 9. Táska
 10. Ruházati kiegészítők
 11. Aláöltözetek
 12. Pólók, nadrágok
 13. Kapusoknak
 14. Sípcsontvédõk
 15. Box csomagok
 16. Feliratozás, számozás
 17. Bírói felszerelés
 18. Edzés eszközök
 19. Kapuk, hálók
 20. Lelátó, kispad, öltöző, eredményjelző, gépek
 21. Fitness és egészségügyi termékek
 22. Kézi-Kosár-Röplabda
 23. Sportcipő, papucs
 24. Meccs és tréning szettek
 25. Katalógusok
Méret / kereső

Griezmann és Lukaku is a Pumára esküszik

Ha a futballcipők kerülnek szóba, manapság a nagy bajnokságokat és nemzetközi versenysorozatokat figyelve a Nike és az Adidas, a darabszámokat tekintve feltétlenül fölényben van a többi a gyártóval szemben. És bár a legtöbb sztár valóban főként e két márka lábbelijeit viseli, azért nem kell nagyító után nyúlnunk, hogy találjunk mást is.

Ott van példának okáért a Puma. A német sportszergyártót nem nagyon kell bemutatni senkinek, hiszen a történelme legalább olyan jelentős, mint a nagyhírű „honfitárs” Adidasé, és a cipőkészítés kapcsán is igen fényes a múltja a márkának. A Puma ugyanis azon gyártók úttörői közé tartozik, akik egyéni szponzorként is felkaroltak egy-egy játékost hajdanán. Pelével kezdődött a sor, hogy aztán következzen később Eusébio, Johan Cruyff, Enzo Francescoli, Diego Maradona vagy épp Lotthar Matthäus. Pár évtizeddel ezelőtt még igazi nagyhatalom volt a Puma futballcipők terén, hiszen Eusébio, Allan Simonsen és Johan Cruyff és Matthäus révén aranylabdás játékosok sora esküdött az ő termékükre.

Ketten, a valaha volt legnagyobb játékosok közül, akik Puma cipőre esküdve nyertek Aranylabdát: Eusébio és Johan Cruyff

Ez a nagyhatalmi jelleg azóta talán csökkent valamelyest, de a jelen kor nagyipari futballjában is jócskán akadnak olyan sztárok, akik sem a pipából, sem a három csíkból nem kérnek, ha lábbeliről van szó. Ha például azt mondjuk, hogy Romelu Lukaku, Sergio Agüero és Luis Suárez, akkor ez a trió ugyanezzel a lendülettel összesen 54 Premier League-, és La Liga-gólt jelent az előző szezonban. És igen, mind a hárman Puma cipőt viselnek.

Bár Romelu Lukaku idén már az Inter mezében lőheti a gólokat, de csuka az marad a régi

De az idei átigazolási időszak egyik legnagyobbat szóló igazolása, az Atlético Madridtól a Barcelonához szerződő Antoine Griezmann is Puma-párti, akárcsak  David Silva, Marco Reus, vagy a negyven fölött a Juventushoz visszaigazoló veterán kapus, Gianluigi Buffon. A francia klasszis nemrég a Puma evoSPEED fantázianevű csukájában kápráztatta el a világot, ahhoz pedig, hogy e sorok olvasója is ebben a stoplisban rúghassa a bőrt, nem is kell messzire mennie, hiszen a Fürge Nyusziban is be tudja szerezni.  És ha megnézzük, hogy milyen topkategóriás játékosok futkároznak még ebben a márkában, akkor villámgyorsan össze tudnánk állítani egy olyan tizenegyet, amelyre könnyen lehetne akár a „világválogatott” jelzőt is biggyeszteni. Hiszen ki ne fogadna el egy Buffon – Chiellini, Godin, Kompany, Umtiti – David Silva, Griezmann, Reus – L. Suárez, Lukaku, Agüero kezdőcsapatot?

Ha tehát az ember épp cipővásárláson kezd gondolkodni, és sok-sok tanakodás után sem nagyon tud dönteni, hogy akkor most Nike, vagy Adidas legyen az új csuka, könnyen lehet, hogy a nevető harmadik, a Puma lesz a befutó.