Focivilág néven működik tovább a Fürge Nyuszi!
Kapcsolat
Bezárás

Menüpontjaink

 1. Heti akciók
 2. Bejelentkezés

Termékeink

 1. Raktárkisöprés
 2. Focicipők
 3. Focilabdák
 4. Focivilág Store
 5. Sztárcsapatok termékei
 6. Mez, nadrág, sportszár
 7. Melegítők
 8. Kabátok, dzsekik
 9. Táska
 10. Ruházati kiegészítők
 11. Aláöltözetek
 12. Pólók, nadrágok
 13. Kapusoknak
 14. Sípcsontvédõk
 15. Box csomagok
 16. Feliratozás, számozás
 17. Bírói felszerelés
 18. Edzés eszközök
 19. Kapuk, hálók
 20. Lelátó, kispad, öltöző, eredményjelző, gépek
 21. Fitness és egészségügyi termékek
 22. Kézi-Kosár-Röplabda
 23. Sportcipő, papucs
 24. Meccs és tréning szettek
 25. Katalógusok
Méret / kereső

Gólok terén a Nike viszi a prímet

Bár egy futballista által viselt cipő márkája és az elért gólok száma között nehéz lenne tudományos alapon alátámasztott összefüggést találni, azért érdemes egy pillantást vetni Európa futballtérképére, a sportszergyártók lábbelijei és a gólkirályok kapcsolatát kutatva.

Lionel Messi Adidasban jutott el 36 gólig a spanyol bajnokságban

Merthogy elhihetik, nem kicsit érdekes a kép, ami kirajzolódik. Kontinensünk tíz legerősebb bajnokságának (spanyol, német, olasz, angol, francia, belga, holland, portugál, török és orosz) gólkirályai ugyanis a 2018/2019-es bajnoki szezon során összesen 330 gólig jutottak, ebből pedig nem kevesebb mint 250-et szereztek olyan játékosok, amelyek lábán Nike cipő feszült a szezon során. A 10 bajnokság összesen 13 gólkirálya közül ugyanis (Hollandiában kettes, Angliában hármas holtverseny alakult ki az élen) tízen viselték a pipás márkát. Ráadásul néhány kisebb kilengéstől eltekintve, egészen szép átlagot is hoztak össze. Az alsó viszonyítási pont a 250 „Nike-gól” szerzője között az orosz pontvadászatban a góllövőlistát megnyerő Fedor Chalov, aki mindössze 15 találatot jegyzett. Na nem, mintha nem lenne ez is nagyon szép teljesítmény, de azért a többi topbajnokság legjobb gólvágói közül senki sem lőtt 20-nál kevesebbet rajta kívül.

Hogy a Nike cipősöknél maradjunk, ott van mindjárt PSG francia sztárja, a 33 gólos Kylian Mbappé, vagy az utóbbi időben hihetetlenül eredményes szenegáli csatár, Mbaye Diagné. Ő a 2018/19-es szezont Törökországban, a Kasimpasa együttesében kezdte, majd idén januárban leigazolt a Galatasaray. Nem véletlenül, hiszen tavasszal 12 meccsen 101 gólt vágott, és végül összesen 30 találattal lett gólkirály. A szenegáli válogatottal épp Afrika Kupa döntőre készülő futballista egyébként pár éve Újpesten is megfordult, és már akkor is jelezte, hogy van benne valami, akkor egy fél szezon során 14 meccsen 11 gólig jutott lila-fehérben. De a lényeg: mindezt Nike cipőben…

Kylian Mbappé a Nike zászlóvivője a gólvágók között: 33 találatot szerzett idén

Hollandia is Nike-uralomról szól, ha a gólvadászok lábbelijeit nézzük. Az egyaránt 28 góllal élen záró ajaxos Dusan Tadics és a PSV Eindhoven színeiben sziporkázó Luuk de Jong is pipát hordott a lábán a szezon során. Akárcsak az olaszok legjobb góllövője, Fabio Quagliarella, a Bayern mesterlövésze, Robert Lewandowski, a belga bajnokságban a Genk színeiben sziporkázó Mbwana Samata, vagy a Benfica svájci gólvágója, Haris Seferovics.

Fabio Qugliarella is remekül termelt a mögöttünk hagyott szezonban Olaszországban

És bizony nyolc bajnokságot és kilenc gólkirályt kellett számba vennünk, hogy végre elérjünk az elsőig, ahol már más a helyzet a stoplis terén. Spanyolország. Igen, nem is nagyon lehet kérdés, természetesen Lionel Messi. Az argentin zseni 36 találattal lett gólkirály, igaz Cristiano Ronaldo Juventusba igazolása miatt nem is nagyon volt idén ellenfele. De ami jelen esetben enné fontosabb: Messi lábán Adidas cipő feszült mind a 36 bajnoki dugó alkalmával!

Messi Mellett Mohamed Salah termelte futószalagon az „adidasos” gólokat

És ha már a spanyolok (egy argentin segítségével) megtörték a Nike egyeduralmát, Anglia is igyekezett beállni ebbe a sorba. Olyannyira, hogy végül a szigetországban lett a legszínesebb a felhozatal. Azért is, mert hárman holtversenyben lettek gólkirályok a Premier Leagueben, meg azért is, mert mind a hárman más-más márkájú cipőben jutottak el 22 gólig. A mesterhármas egyik tagja a Nike-ot erősíti, hiszen az Arsenal játékosa, Pierre-Emerick Aubameyang ilyen márkában termelte a gólokat, azonban Messi adidasos 36 gólja mellé odatesz még 22-t Mohamed Salah. És a sort egy szintén liverpooli csatár, Sadio Mané zárja, ő azonban egy nem túl klasszikus darabbal. A Pool mezét a New Balance szállítja, és a cég Sané esetében a cipőt is biztosítja, ezzel a márka beférkőzött a két óriás, a Nike és az Adidas harcába a topbajnokságok mesterlövészei közé.