El Clásico történelem

Az El Clásico egy labdarúgó-mérkőzés Spanyolország két legsikeresebb labdarúgóklubja, az FC Barcelona és a Real Madrid CF között. Eredetileg csak a La Liga bajnoki meccseit illette a megnevezés, de később az egyszerűség kedvéért, továbbá a nem elhanyagolható marketing-érdekek miatt a nevet kiterjesztették a két csapat egyéb egymás elleni találkozóira is. Az első mérkőzést 1902-ben rendezték, azóta eddig összesen 237 tétmérkőzést játszott a két csapat.


Barcelona termékekért                                                  Real Madrid termékekért
kattints a képre                                                                kattints a képre

Ezekről az összecsapásokról könyvtárnyi statisztika készült már, így a teljesség igénye nélkül néhány érdekes adatot szeretnék a figyelmedbe ajánlani.

Mindíg pikáns, ha a két Gigászi klub között történik játékosmozgás. Íme néhány átigazolás,
amely megrengette a talajt. :)

 

A fentiekhez tartozó érdekesség, hogy közvetlenül a riválishoz távozó játékosok közül egyedül Luis Enrique érkezett a Barcához, a többiek a Madridot választották a katalánok után. Az arány 20 vs 12 a Madrid javára!
Érdekes, hogy összességében is jóval többen érkeztek Barcelonából Madridba. A legnagyobb vihart Luis Figo körül volt akinek az "árulását" soha nem tudták megbocsátani a gránátvörös-kékek szurkolói. Ezzel szemben Eto-t eltanácsolták a Blankók, mondván "túl vékony, és gyenge" :)

MESTERLÖVÉSZEK
A legtöbb gólt szerzett játékosok

A legtöbb mérkőzésen részt vett játékosok

 

És végül egy plusz érdekesség. A rivalizálás sokszor nehezen választható el az ellenségeskedéstől. Ez ebben az esetben is így van, azonban üdítő kivétel amikor felállva tapsolja meg az "ellenséget" a publikum.

 2005-ben Ronaldinho
lett a második
barcelonai játékos,
Diego Maradona után (1983),
akit a Santiago Bernabéu-ban
a Real Madrid rajongói
folyamatosan éltettek.

 

 

Forrás: Wikipedia 


    Barcelona termékekért                                                            Real Madrid termékekért
         kattints a képre                                                                           kattints a képre

© Focivilág Pécs Kft. | 7622 Pécs, Bajcsy-Zs utca 9. mfsz 21-22. | +36 70 423-6044 | focipecs@furgenyuszi.hu | www.furgenyuszi.hu