Focivilág néven működik tovább a Fürge Nyuszi!
Kapcsolat
Bezárás

Menüpontjaink

 1. Heti akciók
 2. Bejelentkezés

Termékeink

 1. Raktárkisöprés
 2. Focicipők
 3. Focilabdák
 4. Focivilág Store
 5. Sztárcsapatok termékei
 6. Mez, nadrág, sportszár
 7. Melegítők
 8. Kabátok, dzsekik
 9. Táska
 10. Ruházati kiegészítők
 11. Aláöltözetek
 12. Pólók, nadrágok
 13. Kapusoknak
 14. Sípcsontvédõk
 15. Box csomagok
 16. Feliratozás, számozás
 17. Bírói felszerelés
 18. Edzés eszközök
 19. Kapuk, hálók
 20. Lelátó, kispad, öltöző, eredményjelző, gépek
 21. Fitness és egészségügyi termékek
 22. Kézi-Kosár-Röplabda
 23. Sportcipő, papucs
 24. Meccs és tréning szettek
 25. Katalógusok
Méret / kereső

Bíróság döntött a Liverpool mezéről

Nem mindennapi módon dőlt el, hogy a Bajnokok Ligája címvédő Liverpool labdarúgócsapata a következő, 2020/21-es szezontól kezdve Nike mezben fog játszani. Az erről szóló döntés ugyanis a londoni legfelsőbb bíróságon dőlt el.

Jövőre már más lesz a Liverpool mezszállítója

Bár azt már korábban lehetett tudni, hogy csapatot már 2015 óta öltöztető New Balance-nak a most futó szezon végén lejár a szerződése a Poollal, a sportszergyártó mégsem nagyon izgult emiatt. Van ugyanis egy pont a közte és az angol sztárcsapat közt megkötött szerződésben, amely kimondja, hogy ilyen esetben, amennyiben a New Balance legalább ugyanolyan összegű szponzorációs támogatást garantál, mint egy másik, rivális sportszergyártó, övék az elsőbbség, és ha a Liverpool akarna, sem tudna mezgyártót váltani.

A New Balance valószínűleg nem csak a Poolt bukja el, hanem egyik reklámarcát, Jürgen Kloppot is

A közelmúltban aztán jött a hír, hogy a vörösök megállapodtak a Nike-kal. Értelem szerűen ez nem igazán tetszett a New Balance döntéshozóinak, akik a hírek szerint erre úgy reagáltak, hogy nem csupán ugyanannyi szponzorációs pénzt ígértek, mint a pipás márka, hanem még rá is licitáltak arra, biztos ami biztos alapon.

Sadio Mané cipőjét jelenleg szintén a New Balance adja, kérdés, mit hoz a jövő...

Az NB részéről itt akár Happy End is lehetett volna a sztori vége, csakhogy a Liverpool erre válaszul jelezte, az ő értelmezésük szerint a meglévő szerződésük idecitált pontját nem csak a pénzügyi értékre kell vonatkoztatni. Tehát az önmagában nem elég a klub szerint, hogy a New Balance ugyanannyi pénzt ajánl, mint a Nike, hanem a pipás ajánlat minden más részét is tartania kellene. Nyilvánvalóan azonban ezt a New Balance nem tudja biztosítani, hiszen nincs az egész világot átfogó terjesztői hálózata, és meg sem közelíti a merketingereje a vetélytársét. Elég ha azt nézzük, a Nike milyen neveket tud felsorakoztatni, mint akiket egyénileg szponzorál.

Már kiszivárogtak az első „látványtervek” a Liverpool jövő évi, már Nike által gyártott mezéről

Száz szónak is egy a vége, a Pool és jelenlegi mezszállítója nem tudott dűlőre jutni, így bíróságra ment a vita. Végül a napokban a londoni legfelsőbb bíróság mondta ki, hogy a klub szerződés-értelmezése a helyes, azaz jogerős bírósági határozat alapján dőlt el, hogy a következő szezontól Nike-ban futballozhat Jürgen Klopp együttese.

Ilyen sem nagyon volt még a futballtörténelemben…