Arsenal, Adidas: újra egymásra találtak

A német sportszergyártó-óriásnak újabb nagy hal akadt a horgára. Vagy akár úgy is mondhatnánk, hogy az Ágyúsok fogtak ki egy orbitális cápát! Ugyan már tavaly ősszel kiderült, hogy a 2014 óta Puma felszerelésben szereplő Arsenal sportszergyártót fog váltani, és idén nyártól az Adidas öltözteti a londoniakat, azonban most kezd ismét sláger lenni a hír, hiszen jönnek az első képek is az új mezről.

Arsenal-mez 1990-ből

 

És, hogy miért is kaszált olyan nagyot az Arsenal az üzlettel? Azért, mert a következő öt esztendőben, évenként 60 millió fontot  kaszíroznak azzal, hogy a háromcsíkos német márka felszerelésében futnak ki a pályára. Viszonyításképp, a Puma az utóbbi években 30 milliót fizetett a csapatnak. Ezzel a duplázással ráadásul rögvest dobogóra kerültek a világ futballklubjai között, hiszen már csak a Barcelona és a Manchester United zsebel be többet saját mezszállítójától. A Barca 140 milliót kap évente a Nike-tól, míg a MU 75 milliót az Adidiastól.

A 2000-es évek közepén, már Nike-ban

 

De onnan is megközelíthetjük a dolgot, hogy az Arsenal hosszú idő után ismét visszatalált régi „párjához”, merthogy 1986-1994 között is Adidas szerelésben játszottak az Ágyúsok. Ezt követően 20 éven át a Nike öltöztette a csapatot, mígnem 2014-ben Pumára nem váltottak a londoniak. Egy emberöltő kellett tehát ahhoz, hogy ismét Adidas márkájú Arsenal mezeket vehessünk szemügyre.

2017-ben a Puma öltöztette a csapatot

 

A német sportszergyártó pedig nagyon úgy tűnik, hogy meg is adja a módját régi-új munkakapcsolatnak, ugyanis az Arsenal 2019/2020-as bajnoki évadra készített mezei a csapat 1991-es kollekciójára hajaznak. Míg a hazai, klasszikus piros-fehér összeállítás, a piros felület mintázatában, addig a sárga alapszínű vendégmez gyakorlatilag teljes egészében megegyezik a 28 évvel ezelőtti darabbal – természetesen modernebb köntösbe csomagolva.

Az új szezonban ismét Adidasban játszanak

© Focivilág Pécs Kft. | 7622 Pécs, Bajcsy-Zs utca 9. mfsz 21-22. | +36 70 423-6044 | focipecs@furgenyuszi.hu | www.furgenyuszi.hu