Kapcsolat
Bezárás

Menüpontjaink

 1. Heti akciók
 2. Bejelentkezés
 3. Csapatsport

Termékeink

 1. Focicipők
 2. Foci labdák
 3. Sztárcsapatok termékei
 4. Mez, nadrág, sportszár
 5. Melegítők
 6. Kabátok, dzsekik
 7. Táska
 8. Ruházati kiegészítők
 9. Aláöltözetek
 10. Pólók, nadrágok
 11. Kapusoknak
 12. Sípcsontvédõk
 13. Givova Box csomagok
 14. Feliratozás, számozás
 15. Bírói felszerelés
 16. Edzés eszközök
 17. Kapuk, hálók
 18. Lelátó, kispad, öltöző, eredményjelző, gépek
 19. Fitness és egészségügyi termékek
 20. Kézi-Kosár-Röplabda
 21. Katalógusok
 22. Referenciák
Méret / kereső

Arsenal, Adidas: újra egymásra találtak

A német sportszergyártó-óriásnak újabb nagy hal akadt a horgára. Vagy akár úgy is mondhatnánk, hogy az Ágyúsok fogtak ki egy orbitális cápát! Ugyan már tavaly ősszel kiderült, hogy a 2014 óta Puma felszerelésben szereplő Arsenal sportszergyártót fog váltani, és idén nyártól az Adidas öltözteti a londoniakat, azonban most kezd ismét sláger lenni a hír, hiszen jönnek az első képek is az új mezről.

Arsenal-mez 1990-ből

 

És, hogy miért is kaszált olyan nagyot az Arsenal az üzlettel? Azért, mert a következő öt esztendőben, évenként 60 millió fontot  kaszíroznak azzal, hogy a háromcsíkos német márka felszerelésében futnak ki a pályára. Viszonyításképp, a Puma az utóbbi években 30 milliót fizetett a csapatnak. Ezzel a duplázással ráadásul rögvest dobogóra kerültek a világ futballklubjai között, hiszen már csak a Barcelona és a Manchester United zsebel be többet saját mezszállítójától. A Barca 140 milliót kap évente a Nike-tól, míg a MU 75 milliót az Adidiastól.

A 2000-es évek közepén, már Nike-ban

 

De onnan is megközelíthetjük a dolgot, hogy az Arsenal hosszú idő után ismét visszatalált régi „párjához”, merthogy 1986-1994 között is Adidas szerelésben játszottak az Ágyúsok. Ezt követően 20 éven át a Nike öltöztette a csapatot, mígnem 2014-ben Pumára nem váltottak a londoniak. Egy emberöltő kellett tehát ahhoz, hogy ismét Adidas márkájú Arsenal mezeket vehessünk szemügyre.

2017-ben a Puma öltöztette a csapatot

 

A német sportszergyártó pedig nagyon úgy tűnik, hogy meg is adja a módját régi-új munkakapcsolatnak, ugyanis az Arsenal 2019/2020-as bajnoki évadra készített mezei a csapat 1991-es kollekciójára hajaznak. Míg a hazai, klasszikus piros-fehér összeállítás, a piros felület mintázatában, addig a sárga alapszínű vendégmez gyakorlatilag teljes egészében megegyezik a 28 évvel ezelőtti darabbal – természetesen modernebb köntösbe csomagolva.

Az új szezonban ismét Adidasban játszanak