Focivilág néven működik tovább a Fürge Nyuszi!
Kapcsolat
Bezárás

Menüpontjaink

 1. Heti akciók
 2. Bejelentkezés

Termékeink

 1. Raktárkisöprés
 2. Focicipők
 3. Focilabdák
 4. Focivilág Store
 5. Sztárcsapatok termékei
 6. Mez, nadrág, sportszár
 7. Melegítők
 8. Kabátok, dzsekik
 9. Táska
 10. Ruházati kiegészítők
 11. Aláöltözetek
 12. Pólók, nadrágok
 13. Kapusoknak
 14. Sípcsontvédõk
 15. Box csomagok
 16. Feliratozás, számozás
 17. Bírói felszerelés
 18. Edzés eszközök
 19. Kapuk, hálók
 20. Lelátó, kispad, öltöző, eredményjelző, gépek
 21. Fitness és egészségügyi termékek
 22. Kézi-Kosár-Röplabda
 23. Sportcipő, papucs
 24. Meccs és tréning szettek
 25. Katalógusok
Méret / kereső

Ajándék cipőt adtunk a fiatal pécsi gólkirálynak

A Fürge Nyuszi Focivilágnál nagyon fontosnak tartjuk, ne csak a labdarúgóélet kirakata kapjon figyelmet, hanem az utánpótlás is. Éppen ezért gondoltuk úgy, hogy a PMFC U19-es csapatában, az NB II.-es kiemelt utánpótlás bajnokságban tavaly gólkirályi címet szerző Csernik Zsombor eredménye előtt mi is kalapot emelünk, és ezzel a lendülettel megajándékozzuk őt egy focicipővel.

Az előző szezonban a PMFC U19-es együttesében 23 bajnoki találatot jegyző fiatal tehetség maga választhatta ki üzletünkben, hogy melyik csukát viszi haza, és bár a meccseken Nike-ban lövi a gólokat, most, talán kalandvágyból egy Adidas Predator 18+ stoplist nézett ki magának. Persze, lehet, hogy kell is az újítás, hiszen az új szezonban új kihívás elé néz Zsombor. A nyáron ugyanis szerződtette őt a Kozármisleny NB III.-as felnőtt csapata. Sőt, a csapat első két idei bajnokiján, ha egyelőre csereként is, de egyaránt pályára lépett. Az ajándék cipő átadása után beszélgettünk Csernik Zsomborral.

 

Ha valaki utánanéz egy kicsit eddigi pályafutásodnak, gyorsan kiderül belőle, hogy az utóbbi 2-3 évben nagyon szép számban termelted a gólokat a PMFC-nél utánpótlás fronton. De mindig is elől játszottál?

Úgy 5-6 éves lehettem, amikor Palotabozsokról beköltöztünk Pécsre. Akkor a Góliátban kezdtem játszani, majd jött a PMFC. Az igazat megvallva, talán a legelső 1-2 évben volt olyan, hogy hátvédnek állított be az edző, de az inkább azért volt, mert nem voltunk olyan sokan. Aztán ahogy nőtt a gyereklétszám, előre kerültem, azóta is center vagyok. Igazából az is akartam lenni mindig.

Az mikor dőlt el, hogy komolyabb szinten akarsz a sportággal foglalkozni?

Talán úgy 14 éves lehettem, amikor eldöntöttem, hogy márpedig én profi futballista akarok lenni, ebből szeretnék megélni. Annál jobb dolgot ugyanis már akkor sem tudtam elképzelni, mint, hogy valaki a szenvedélyét űzve teremti meg az egzisztenciáját is.

E felé máris tettél egy nagy lépést, hiszen az NB III.-ban szerepelhetsz. Hogy ízlik a felnőtt foci?

Igaz, hogy tavaly pár meccsen a PMFC-ben is már kaptam lehetőséget, hogy belekóstoljak egy felnőtt bajnokság légkörébe, de az biztos, hogy most, Kozármislenyben szembesültem először azzal, milyen nap mint nap tapasztalt, felnőtt játékosokkal dolgozni, illetve ezen a szinten játszani meccseket is. Mit mondjak, nem volt egyszerű hozzászokni ehhez, hiszen azért az U19 és a felnőttek közt óriási a különbség. Gyorsan szembesültem például azzal, hogy amire a saját korosztályomban volt idő, arra itt nincs. Itt ha átveszem a labdát, nincs idő kényelmesen lefordulni, mert azonnal odapakolnak az embernek, ha totojázik.

Hogy tudtál ehhez felnőni pár hónap alatt? Hiszen a bajnokság első két körében pályán voltál a Mislenyben, azaz valószínűleg elégedett veled az edződ.

Ezen a nyáron nagyon sok pluszmunkát végeztem. Egyéni képzéseken vettem részt, az erőnlétemen is igyekeztem javítani. Volt feladat bőven.

Miben kell még fejlődni?

A legfontosabb, hogy gyorsulnom kell még egy kicsit, és a fejjátékomon is csiszolni kell. Azt gondolom, hogy a labdákat jól tudom megtartani, illetve elég jól érzem a kaput.

Milyen célokkal vágtál neki első felnőtt szezonodnak?

Mindenek előtt szeretnék beleszokni ebben a mezőnybe, nem akarok alulról kilógni. Ha ez megvan, akkor be akarom magam verekedni a kezdőcsapatba!

És aztán?

Nyilván mint mindenki, én is szeretnék idővel feljebb lépkedni, el akarok jutni olyan szintre, hogy az NB I.-be is eljuthassak. De azt hiszem, hogy fő a fokozatosság. Az utánpótlás pályafutásom alatt is fokozatosan haladtam felfelé a ranglétrán. Most is ez a tervem.