A Mercurial Superfly VII és Vapor XIII is teli van újítással

A Nike legújabb cipőivel, a Mercurial széria következő darabjaival idén rohamléptekkel jelentkezett a nagyközönség előtt, hiszen, bár korábban rendre kétévente jött ki az újdonságokkal, a Mercurial Superfly VII és a Vapor XIII alig több, mint egy évvel az előző változatokat követően jelent meg idén júliusban.

Tetszetős lett a Mercurial Superfly VII, amelyet „hős-kék” színben dobott piacra a Nike

A most bemutatkozó Mercurial Superfly VII kékes színére a Nike egy egészen hangzatos elnevezést talált ki a „hős-kék” meghatározással. Valójában egy halvány, enyhén csillogó, már-már neonos kék és fehér színek pompáznak a tetszetős új darabon. Egy másik dizájnnal is találkozhatunk már, amely tiszta fekete, benne ezüstös berakással a Nike logója és a Mercurial felirat.

Technológiai szempontból ugyan kevesebb újdonságot tett az új cipőbe a gyártó, mint azt elődei esetében megszokhattuk, de így is rengeteg pluszt adott a Mercurial Superly VII-tel. Az egyik ilyen fontos pont az egész cipőt körbeölelő Flyknit „felsőrész”. Az idézőjel nagyon is indokolt, ugyanis ez már egy 360 fokos alkalmazása a technológiának. Nem is találunk a klasszikus értelemben vett talplemezt, a Mercurial talpának közepén láthatjuk, ahogy összevarrták a Flyknit külső két szélét. Ennek eredményeként jóval lágyabb, szellősebb lett a cipő, mint a korábbi modellek, így egyrészt sokkal jobban lezárja a lábat, másrészt pedig annak túlterhelését is megakadályozza. Ehhez csatlakozik egy, a korábbiakhoz képest sokkal lágyabb kivitelezésű Dynamic Fit gallér, amely tökéletesen illeszkedik Flyknit részhez, és kényelmesen rögzíti a bokát is. Az új gallér segítségével a boka terhelése is csökken a korábbiakhoz képest.

A cipő alján látszik, hogy talplemez helyén érnek össze a Flyknit külső szélei

A cipő talprészének elülső feléhez egy finoman barázdált Aerotrak zónát adott a cég, ez pedig a Mercurial egészének kicsit merevebb vázával, valamint a ferdén elhelyezkedő stoplikkal kiegészülve a tapadás maximalizálását hivatottak szolgálni, egyúttal kiváló gyorsulást is biztosítanak. A tapadás nem csak kívül, de belül is fontos szempont, ennek tudható be a NikGrip technológiával ellátott talpbetét, valamint az egyetlen darabból álló bélés is. Ezeknek köszönhető a könnyed kipárnázottság érzése viselés közben, a lábfej pedig úgy illeszkedik a betéthez, hogy nem kell tartani annak csúszkálástól sem.

A cipő külső része még egy új, ultravékony NikeSkin rátétet, valamint egy ACC bevonatot is kapott. E kettőnek hála nem csak száraz, de esős időben is megbízhatóvá válik a labdakezelés, és jóval könnyebben lehet irányítani is a játékszert, már-már olyan érzése lehet az embernek, mintha a labda és a lába között nem is lenne semmi.

A Dynamic Fit gallér szépen épül hozzá a Flyknit külsőhöz

 

JELLEZZŐK

  • Lágy Dynamic Fit gallér
  • Mikrotexturált Flyknit külső, NikeSkin rátéttel
  • ACC bevonat
  • Mikrobarázdált Aaerotrak zóna a talplemez elülső részén
  • Nike
  • NikeGrip technológiával ellátott talpbetét

 

 

 

© Focivilág Pécs Kft. | 7622 Pécs, Bajcsy-Zs utca 9. mfsz 21-22. | +36 70 423-6044 | focipecs@furgenyuszi.hu | www.furgenyuszi.hu