Kapcsolat
Bezárás

Menüpontjaink

 1. Heti akciók
 2. Bejelentkezés
 3. Csapatsport

Termékeink

 1. Focicipők
 2. Foci labdák
 3. Sztárcsapatok termékei
 4. Mez, nadrág, sportszár
 5. Melegítők
 6. Kabátok, dzsekik
 7. Táska
 8. Ruházati kiegészítők
 9. Aláöltözetek
 10. Pólók, nadrágok
 11. Kapusoknak
 12. Sípcsontvédõk
 13. Givova Box csomagok
 14. Feliratozás, számozás
 15. Bírói felszerelés
 16. Edzés eszközök
 17. Kapuk, hálók
 18. Lelátó, kispad, öltöző, eredményjelző, gépek
 19. Fitness és egészségügyi termékek
 20. Kézi-Kosár-Röplabda
 21. Katalógusok
 22. Referenciák
Méret / kereső

A Mercurial Superfly VII és Vapor XIII is teli van újítással

A Nike legújabb cipőivel, a Mercurial széria következő darabjaival idén rohamléptekkel jelentkezett a nagyközönség előtt, hiszen, bár korábban rendre kétévente jött ki az újdonságokkal, a Mercurial Superfly VII és a Vapor XIII alig több, mint egy évvel az előző változatokat követően jelent meg idén júliusban.

Tetszetős lett a Mercurial Superfly VII, amelyet „hős-kék” színben dobott piacra a Nike

A most bemutatkozó Mercurial Superfly VII kékes színére a Nike egy egészen hangzatos elnevezést talált ki a „hős-kék” meghatározással. Valójában egy halvány, enyhén csillogó, már-már neonos kék és fehér színek pompáznak a tetszetős új darabon. Egy másik dizájnnal is találkozhatunk már, amely tiszta fekete, benne ezüstös berakással a Nike logója és a Mercurial felirat.

Technológiai szempontból ugyan kevesebb újdonságot tett az új cipőbe a gyártó, mint azt elődei esetében megszokhattuk, de így is rengeteg pluszt adott a Mercurial Superly VII-tel. Az egyik ilyen fontos pont az egész cipőt körbeölelő Flyknit „felsőrész”. Az idézőjel nagyon is indokolt, ugyanis ez már egy 360 fokos alkalmazása a technológiának. Nem is találunk a klasszikus értelemben vett talplemezt, a Mercurial talpának közepén láthatjuk, ahogy összevarrták a Flyknit külső két szélét. Ennek eredményeként jóval lágyabb, szellősebb lett a cipő, mint a korábbi modellek, így egyrészt sokkal jobban lezárja a lábat, másrészt pedig annak túlterhelését is megakadályozza. Ehhez csatlakozik egy, a korábbiakhoz képest sokkal lágyabb kivitelezésű Dynamic Fit gallér, amely tökéletesen illeszkedik Flyknit részhez, és kényelmesen rögzíti a bokát is. Az új gallér segítségével a boka terhelése is csökken a korábbiakhoz képest.

A cipő alján látszik, hogy talplemez helyén érnek össze a Flyknit külső szélei

A cipő talprészének elülső feléhez egy finoman barázdált Aerotrak zónát adott a cég, ez pedig a Mercurial egészének kicsit merevebb vázával, valamint a ferdén elhelyezkedő stoplikkal kiegészülve a tapadás maximalizálását hivatottak szolgálni, egyúttal kiváló gyorsulást is biztosítanak. A tapadás nem csak kívül, de belül is fontos szempont, ennek tudható be a NikGrip technológiával ellátott talpbetét, valamint az egyetlen darabból álló bélés is. Ezeknek köszönhető a könnyed kipárnázottság érzése viselés közben, a lábfej pedig úgy illeszkedik a betéthez, hogy nem kell tartani annak csúszkálástól sem.

A cipő külső része még egy új, ultravékony NikeSkin rátétet, valamint egy ACC bevonatot is kapott. E kettőnek hála nem csak száraz, de esős időben is megbízhatóvá válik a labdakezelés, és jóval könnyebben lehet irányítani is a játékszert, már-már olyan érzése lehet az embernek, mintha a labda és a lába között nem is lenne semmi.

A Dynamic Fit gallér szépen épül hozzá a Flyknit külsőhöz

 

JELLEZZŐK

 • Lágy Dynamic Fit gallér
 • Mikrotexturált Flyknit külső, NikeSkin rátéttel
 • ACC bevonat
 • Mikrobarázdált Aaerotrak zóna a talplemez elülső részén
 • Nike
 • NikeGrip technológiával ellátott talpbetét