Kapcsolat
Bezárás

Menüpontjaink

 1. Heti akciók
 2. Bejelentkezés
 3. Csapatsport

Termékeink

 1. Focicipők
 2. Foci labdák
 3. Sztárcsapatok termékei
 4. Mez, nadrág, sportszár
 5. Melegítők
 6. Kabátok, dzsekik
 7. Táska
 8. Ruházati kiegészítők
 9. Aláöltözetek
 10. Pólók, nadrágok
 11. Kapusoknak
 12. Sípcsontvédõk
 13. Givova Box csomagok
 14. Feliratozás, számozás
 15. Bírói felszerelés
 16. Edzés eszközök
 17. Kapuk, hálók
 18. Lelátó, kispad, öltöző, eredményjelző, gépek
 19. Fitness és egészségügyi termékek
 20. Kézi-Kosár-Röplabda
 21. Katalógusok
 22. Referenciák
Méret / kereső

A jövő kapuskesztyűje lehet

Azt már megszokhattuk az elmúlt évtizedekben, hogy a különböző sportszergyártók egyre-másra igyekeznek forradalmi, vagy legalábbis annak mondott újításokkal a felhasználók kegyeiben járni. Elég, ha csak egymás mellé teszünk egy 8-10 évvel ezelőtti, és egy mai futballcsukát, és rögtön megértjük, hogy miről is van szó.

Van azonban olyan terülte is a sportfelszereléseknek, ahol, bár apróbb csinosítások folyamatosan voltak, igazán nagy, az egész piacot megrengető innováció alig-alig akadt az elmúlt huszonpár évben. Kapuskesztyűből ugyanis nem igazán tudott nagyot újítani egyetlen cég sem. Persze egyre jobban simulnak a kézhez, egyre jobb minőségű a tenyérrészük, de igazából ránézésre – egy-egy látványos dizájnelemet leszámítva – nem sok különbség van a ’98-as vb-n, és a manapság használt darabok között.

A Nike azonban nem olyan rég húzott egy merészet a Mercurial Touch Victoryval. Olyannyira merész húzás volt, hogy a végeredményre pillantva nem is mindenkinek esett le azonnal, hogy amit néz, az egy kapuskesztyű. Ezen persze nem is kell csodálkozni, hiszen a hosszú évtizedek óta megszokott dizájnon alapvetően változtatott a Nike, egy az egyben elhagyta ugyanis a csuklót körbeölelő tépőzárat. Így ránézésre sokkal inkább tűnik egy újabb fajta síkesztyűnek, esetleg valamilyen munkavédelmi eszköznek, ez pedig talán okozhat is egyfajta lélektani gátat, ami elodázza a felpróbálást.

Azonban félretéve minden előítéletet, ha nyel egy nagyot az ember és felhúzza, nagyon kellemesen csalódik. Bár kétségtelenül, a régi beidegződések miatt elsőre talán már nyúlnánk is a másik kezünkkel, hogy körbetekerjük a jól ismert pántot, és rögzítsük a tépőzárat, azonban hiába is kapkodnánk utána, hiszen nincs. Van viszont egy nagyon kényelmes, belül is kellemes tapintású, és csukló tájékon is megfelelően rögzítő kesztyű.

Ami pedig a kényelmen már túlmutat, az az, hogyan is lehet vele bánni a labdával. Nos, a válasz egyszerű: remekül! Az ujjak kényelmesen tudnak mozogni, a kesztyű felső részének neoprém anyagát elég jól sikerült eltalálnia a Nike-nak. Ami pedig a tenyér latexhabját illeti, ott sem kell csalódnunk. Kifejezetten jól tapad, és labdát is érezni benne. Az nyilván túlzás, hogy olyan, mintha nem is lenne rajtunk kesztyű – elvégre a kesztyű lényege épp az, hogy érezzük, rajtunk van, ez nyújt ugyanis jobb tapadást és nagyobb biztonságot –, de a Mercurial Touch Victory valóban megközelíti azt a határt, ami a kényelmet és a praktikumot ötvözi tökéletesen. Elvégre, az újabb és újabb kapuskesztyűkkel épp ezt a tökéletes harmóniát szeretnék egyszer elérni a gyártók.

A Nike újítása tehát technikailag bejött, az egyetlen kérdés vele kapcsolatban most már csak az, hogy sikerül-e legyőzni a megjelenése okozta előítéletet. Felhasználói oldalról nézve megéri, az biztos.