Focivilág néven működik tovább a Fürge Nyuszi!
Kapcsolat
Bezárás

Menüpontjaink

 1. Heti akciók
 2. Bejelentkezés

Termékeink

 1. Raktárkisöprés
 2. Focicipők
 3. Focilabdák
 4. Focivilág Store
 5. Sztárcsapatok termékei
 6. Mez, nadrág, sportszár
 7. Melegítők
 8. Kabátok, dzsekik
 9. Táska
 10. Ruházati kiegészítők
 11. Aláöltözetek
 12. Pólók, nadrágok
 13. Kapusoknak
 14. Sípcsontvédõk
 15. Box csomagok
 16. Feliratozás, számozás
 17. Bírói felszerelés
 18. Edzés eszközök
 19. Kapuk, hálók
 20. Lelátó, kispad, öltöző, eredményjelző, gépek
 21. Fitness és egészségügyi termékek
 22. Kézi-Kosár-Röplabda
 23. Sportcipő, papucs
 24. Meccs és tréning szettek
 25. Katalógusok
Méret / kereső

A jövő kapuskesztyűje lehet

Azt már megszokhattuk az elmúlt évtizedekben, hogy a különböző sportszergyártók egyre-másra igyekeznek forradalmi, vagy legalábbis annak mondott újításokkal a felhasználók kegyeiben járni. Elég, ha csak egymás mellé teszünk egy 8-10 évvel ezelőtti, és egy mai futballcsukát, és rögtön megértjük, hogy miről is van szó.

Van azonban olyan terülte is a sportfelszereléseknek, ahol, bár apróbb csinosítások folyamatosan voltak, igazán nagy, az egész piacot megrengető innováció alig-alig akadt az elmúlt huszonpár évben. Kapuskesztyűből ugyanis nem igazán tudott nagyot újítani egyetlen cég sem. Persze egyre jobban simulnak a kézhez, egyre jobb minőségű a tenyérrészük, de igazából ránézésre – egy-egy látványos dizájnelemet leszámítva – nem sok különbség van a ’98-as vb-n, és a manapság használt darabok között.

A Nike azonban nem olyan rég húzott egy merészet a Mercurial Touch Victoryval. Olyannyira merész húzás volt, hogy a végeredményre pillantva nem is mindenkinek esett le azonnal, hogy amit néz, az egy kapuskesztyű. Ezen persze nem is kell csodálkozni, hiszen a hosszú évtizedek óta megszokott dizájnon alapvetően változtatott a Nike, egy az egyben elhagyta ugyanis a csuklót körbeölelő tépőzárat. Így ránézésre sokkal inkább tűnik egy újabb fajta síkesztyűnek, esetleg valamilyen munkavédelmi eszköznek, ez pedig talán okozhat is egyfajta lélektani gátat, ami elodázza a felpróbálást.

Azonban félretéve minden előítéletet, ha nyel egy nagyot az ember és felhúzza, nagyon kellemesen csalódik. Bár kétségtelenül, a régi beidegződések miatt elsőre talán már nyúlnánk is a másik kezünkkel, hogy körbetekerjük a jól ismert pántot, és rögzítsük a tépőzárat, azonban hiába is kapkodnánk utána, hiszen nincs. Van viszont egy nagyon kényelmes, belül is kellemes tapintású, és csukló tájékon is megfelelően rögzítő kesztyű.

Ami pedig a kényelmen már túlmutat, az az, hogyan is lehet vele bánni a labdával. Nos, a válasz egyszerű: remekül! Az ujjak kényelmesen tudnak mozogni, a kesztyű felső részének neoprém anyagát elég jól sikerült eltalálnia a Nike-nak. Ami pedig a tenyér latexhabját illeti, ott sem kell csalódnunk. Kifejezetten jól tapad, és labdát is érezni benne. Az nyilván túlzás, hogy olyan, mintha nem is lenne rajtunk kesztyű – elvégre a kesztyű lényege épp az, hogy érezzük, rajtunk van, ez nyújt ugyanis jobb tapadást és nagyobb biztonságot –, de a Mercurial Touch Victory valóban megközelíti azt a határt, ami a kényelmet és a praktikumot ötvözi tökéletesen. Elvégre, az újabb és újabb kapuskesztyűkkel épp ezt a tökéletes harmóniát szeretnék egyszer elérni a gyártók.

A Nike újítása tehát technikailag bejött, az egyetlen kérdés vele kapcsolatban most már csak az, hogy sikerül-e legyőzni a megjelenése okozta előítéletet. Felhasználói oldalról nézve megéri, az biztos.